Iets doen met sport of voeding?

Iets doen met sport of voeding?


Ben jij al vaak in de sportschool te vinden en let je erg goed op de voeding die je binnen krijgt? Heb je er ooit aan gedacht om ook op professioneel vlak met deze hobby’s te gaan ondernemen? Tegenwoordig is er namelijk een grote vraag naar personal trainers en voedingsdeskundigen die diëten kunnen maken voor sporters en leefstijl doeleinden zoals afvallen of gezonder en gevarieerder eten. Maak van je hobby je baan en ga nog meer met sport en voeding doen! Hoe je dat kunt doen, lees je in dit blogartikel.

Personal trainer worden

Het is niet alleen leuk om jezelf te trainen. Het is ook erg inspirerend en veel voldoening gevend wanneer je de progressie in trainingen en doelen bij anderen kunt waarnemen. En net als jou een plezier voor het sporten en bewegen kunnen ontwikkelen. Of zichtbaar beter in hun vel zitten doordat ze voldoende sporten en letten op hun voeding.

Wanneer je graag andere mensen helpt om fitter, gezonder en zichzelf gelukkiger te voelen, dan is fitness trainer een beroep dat je veel voldoening zal geven. Je kunt een personal trainer worden door een fitness opleiding te gaan volgen. De basisopleiding voor beginnende trainers is de opleiding fitness trainer A, welke je bij meerdere aanbieders kunt volgen. Tijdens deze training leer je de kneepjes van het vak. Zowel theorie als praktijk komt voorbij. De verhouding hiertussen is ongeveer 50/50. Je leert onder meer bijvoorbeeld hoe je spieren in elkaar zitten en werken. Hoe je deze het beste kunt belasten afhankelijk van de doelstellingen die een cliënt heeft. Qua werkvormen willen de meeste mensen natuurlijk ook voldoende afwisseling. Ook de diverse spiergroepen kunnen dit waarderen. Hierom leer je te werken met verschillende werkvormen, zodat het trainen leuk en uitdagend blijft voor je cliënten. Uiteraard leer je ook hoe je een goed trainingsschema kunt opstellen. Het trainen moet ook veilig zijn. Daardoor leer je ook veel over hoe oefeningen moeten worden uitgevoerd en hoe blessures voorkomen kunnen worden. In deze training leer je ook al de basis over voeding: wat de diverse macro- en nutriënten zijn en wat je kunt met deze informatie als trainer. De studiebelasting is voor deze training zo’n 5 uur per week en de trainingen vinden vaak in de avond plaats, waardoor je dus prima fitness trainer kunt worden naast fulltime werken. Wil je graag meer lezen over deze opleiding en praktische informatie vinden zoals bijv hoe duur de training is en waar je deze kunt volgen? Bekijk dan de opleiding personal trainer.

Sport en voeding cursus

Wanneer je een fitness trainer wilt worden die ook daadwerkelijk voedingsplannen en -adviezen aan je cliënten wil geven, is de cursus sport en voeding the way to go. Tijdens deze training leer je alles op het gebied van voeding in combinatie met sport. Zo leer je voor elke doelstellingen een effectief voedingsplan op te stellen. Van voedingsplannen gericht op afvallen, sportdoelstellingen tot en met anti-stress dieet. Maar ook specifieke groepen zoals diabeten en vegetariërs. Ook voor ouderen die veel bewegen is een aangepast voedingsplan aan te raden. De kennis die in deze cursus wordt verstrekt berust op de laatste wetenschappelijke inzichten. Waar je geen vooropleiding nodig hebt om deze cursus te volgen, is het wel handig dat je een trainersdiploma op zak hebt. Op die wijze begrijp je nog beter wat iemand nodig heeft. De cursus voeding en sport kent 3 lesdagen en kost je nog geen €500 aan lesgeld.Het is een effectieve en efficiënte manier om meer met sport en voeding bezig te zijn! Volg je dromen en start die personal trainer opleiding of verdiep je in de cursus sport en voeding.

You may also like