Inspiratie voor een kindvriendelijke tuin

Inspiratie voor een kindvriendelijke tuin


Na de komst van je eerste kind of kleinkind is het belangrijk om je huis een stuk kindvriendelijker te maken. Traphekjes worden geplaatst, beveiligingen op de keukenkastjes geplaatst en stopcontacten afgedekt. Alles om je kind tegen zichzelf te beschermen. Maar waar moet je aan denken in de tuin?

Een tuin is natuurlijk heerlijk wanneer je kinderen hebt. Jij kunt lekker genieten van de eerste zonnestralen en je kids kunnen ondertussen geen genoeg krijgen van het ravotten buitenshuis. Je hebt letterlijk geen kind meer aan ze. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je niet continu op scherp moet staan of de situatie wel veilig is. Je tuin kindvriendelijker maken is dan ook noodzaak. Maar hoe pak je dit aan? In dit artikel geven we de nodige tips & inspiratie voor een kindvriendelijke tuin.

Kunstgras in de tuin

Het is vooral met jonge kinderen van essentieel belang dat je voor de juiste ondergrond in de tuin kiest. Terwijl ze spelen op de speeltoestellen en gezellig rondrennen is de kans natuurlijk groot dat er een valpartij ontstaat. Wanneer er enkel tegels liggen zullen de knieën en handen na enkele dagen buiten spelen al aardig kapot zijn. Bovendien kan je op tegels zeer lelijk terecht komen. Hierdoor zijn ook ernstigere verwondingen niet uitgesloten.

Om te voorkomen dat je iedere keer met het hart in de keel op de tuinstoel zit, is het verstandig om in een zachtere ondergrond te investeren. Kunstgras in de tuin plaatsen is dan de perfecte oplossing. Dit biedt niet alleen een zacht en comfortabele ondergrond om op te spelen, maar het is ook nog een zeer onderhoudsvriendelijk. Win-win voor ouder én kind dus.

Kunstgras in de tuin

Kindvriendelijke planten

Natuurlijk let je op je kinderen wanneer zij in de tuin spelen, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Kinderen zijn razendsnel en wanneer zij écht iets willen zal je al snel te laat zijn. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat hetgeen wat zij doen in elk geval geen kwaad kan. Zo is het bij jonge kinderen ontzettend belangrijk dat je rekening houdt met de beplating in de tuin. Jonge kindjes steken bijna alles in hun mond. Dit doen ze om te ontdekken of om simpelweg te kijken hoe iets smaakt. Hoewel de meeste planten en een beetje aarde in kleine getalen geen kwaad kan, zijn er ook planten die giftig zijn. Hou hier rekening mee als je je tuin inricht.

Parasol of overkapping

Je kindje beschermen tegen de zon is niet altijd even gemakkelijk. Het wordt geadviseerd om op de warmste uren van de dag uit de zon te blijven. De zon is dan erg krachtig, waardoor deze sneller schade kan aanrichten. Zeker op een teer kinderhuidje.

De meeste kinderen zullen het echter vreselijk vinden om ’s middags binnen te zitten wanneer er buiten zoveel leuks te doen is. Investeer daarom in een goede overkapping of grote parasol om voldoende schaduw in de tuin te creëren. Vergeet natuurlijk niet om ook nog zorgvuldig in te smeren, want ook in de schaduw is verbranding van de huid mogelijk!.

You may also like