tuinsets voorbeelden

Laat je inspireren en ontsnap aan de dagelijkse sleur in eigen tuin


De zomer is al in volle gang en we kunnen al weken genieten van heerlijke temperaturen en een zomers zonnetje. Al dat mooie weer kan alleen maar betekenen dat we uren slijten in eigen tuin. Tenminste, dat is het geval als je echt kunt genieten van je eigen tuin. Het komt echter genoeg voor dat mensen ontsnappen uit hun eigen tuin en de ontspanning elders op zoeken. Hoe komt dat eigenlijk en wat kunnen we daar aan doen? In dit artikel geven we je enkele handige tips om van je tuin het ultieme relaxoord te maken. Dadelijk wil jij nooit meer weg uit eigen tuin!

tuinset

Ontsnappen uit de dagelijkse sleur

Ondanks dat de tuin een plek moet zijn om in te relaxen is het in veel huishoudens nog steeds een vergeten ruimte van het huis. Zodra het zomerzonnetje eindelijk ons land heeft bereikt en we er aan denken om naar de tuin te kijken, is deze niet echt zomerproof. Het gras is dor, de planten verwelkt en er is zoveel overwoekering dat er geen ruimte meer is om te zitten op het terras. Een middagje doorbrengen in eigen tuin is dan niet echt iets wat je graag doet. Zelf als je de tuin aardig bijhoudt maar hier verder weinig tijd en extra aandacht in steekt is het lastig om echt te kunnen genieten in eigen tuin. Uiteraard heb je gewoon een tuinset en een parasol, maar om echt buiten te genieten ga je toch liever naar een plaatselijk terras. Om te ontsnappen uit de dagelijkse sfeer in eigen tuin is het van essentieel belang dat je de tuin gaat beschouwen als verlengstuk van de woning. Hieronder geven we je enkele tips om meer sfeer in de tuin te halen.

Inspiratie & tips voor een sfeervolle tuin

Allereerst is het uiteraard belangrijk dat je comfortabele tuinmeubelen aanschaft. Hierbij hoef je niet direct te denken aan een standaard plastic tuinset. Anno 2018 zijn er ontzettend veel verschillende keuzes op de markt. Hierdoor kan je eindeloos combineren en de tuin geheel naar eigen smaak inrichten. Zorg er ook voor dat er voldoende ruimte is voor het hele gezin en dat het mogelijk is voor visite om bij te schuiven. De tuinbanken bij tuinmeubelshop.nl zijn hier bijvoorbeeld bij uitstek geschikt voor. Gewoon de bank aanschuiven om extra zitplek te creƫren! Hoe meer zielen hoe meer vreugd, nietwaar? Met de volgende tips maak jij binnen een mum van tijd een sfeervolle tuin:

  • Ruim op en maak schoon: dit is de belangrijkste stap bij het sfeervoller maken van de tuin. Trek er eens een dag voor uit om alle dode planten, onkruid en vuil te verwijderen. Gebruik eventueel een hogedrukreiniger om de tegels goed schoon te maken.
  • Haal comfortabele tuinmeubelen in huis en leuk ze op met gezellige accessoires: meubels kunnen, net als in je woning zelf, niet ontbreken in de tuin. Zorg dat ze comfortabel genoeg zijn om een hele dag op door te brengen en gebruik kussens om ze een uitnodigende uitstraling te geven.
  • Plaats verlichting en maak gebruik van tuinaccessoires: verlichting is van essentieel belang in de tuin. Je wilt immers niet verplicht zijn om naar binnen te gaan als de avond valt. Gebruik tevens tuinaccessoires om de tuin sfeervoller te maken.

tuinbank

You may also like