Je interieur laten opvallen doe je met zwart mangohout

Je interieur laten opvallen doe je met zwart mangohout


Ben je op zoek naar een echte blikvanger voor je interieur? Dan kies je voor zwart mangohout! Dit is mangohout dat met een stijlvolle zwarte lak is afgewerkt. Mangohouten meubels zijn van zichzelf al charmant, maar wanneer ze zwart zijn afgewerkt zijn ze des te mooier! In dit artikel inspireren we je met diverse mooie meubelsoorten van zwart mangohout. Ben je op zoek naar een nieuwe eettafel, boekenkast, TV-meubel of salontafel? Lees dan snel verder en laat je inspireren!

Waar komt zwart mangohout vandaan?

Mangohout komt van de mangoboom, die op plantages over de hele wereld gehouden wordt. De boom wordt gekweekt voor zijn vruchten, de overheerlijk zoete mango’s. Wanneer een mangoboom oud wordt, zal hij steeds minder vruchten produceren. De mangoboer laat hem dus kappen om ruimte te maken voor nieuwe exemplaren. Dat zorgt er tegelijkertijd voor dat mangohout hartstikke duurzaam is! Het hout gaat naar een meubelfabriek, waar er van alles van gemaakt kan worden, van een ronde eettafel tot een stijlvol TV-meubel.

Een zwarte lak

Daarna wordt het afgewerkt met een zwarte lak. Je herkent naturel mangohout aan zijn warme kleuren en de duidelijke nerf in het hout, wat voor een bijzondere, natuurlijke look zorgt. Door het hout zwart te lakken blijft die mooie nerf behouden, maar krijgt het hout ook een diepe, zwarte kleur. Dat staat prachtig in verschillende interieurstijlen. Een boekenkast van zwart mangohout zorgt bijvoorbeeld dat de boeken die je erin zet extra opvallen, terwijl een zwarte eettafel mooi de aandacht trekt. Je kunt je meubelen stylen met accessoires in verschillende kleuren. Kies bijvoorbeeld voor kleurrijke stoelen voor rond je zwarte eettafel!

Zwarte meubelen onderhouden

Het fijne van zwart mangohout is daarnaast dat het weinig moeite en onderhoud kost om het mooi te houden. De meubelen zijn in de winkel al behandeld tegen vuil en vocht, waardoor je er zelf weinig omkijken naar hebt. Natuurlijk is het een goed idee ervoor te zorgen dat je meubelen schoon, stofvrij en netjes blijven. Maak ze dus eens in de zoveel tijd even schoon met een zachte stofdoek of een licht vochtige lap. Merk je dat de meubelen na een tijdje wat van hun glans verliezen? Dan kun je er altijd nog voor kiezen ze te behandelen met een speciale mangohoutolie of bijenwas. Die zorgt ervoor dat je meubel binnen de kortste keren weer schitterend straalt.

You may also like