Investeren in cryptocurrency wel of niet doen?

Investeren in cryptocurrency: wel of niet doen?


Cryptocurrency was in 2017 een ware hype. Opeens kwamen we overal verhalen tegen in het nieuws over digitale munteenheden en de wijze waarop deze veel beleggers rijkdom hadden gebracht. De meeste mensen zijn anno 2019 dan ook van de voor- en nadelen van cryptocurrency op de hoogte. Vooral bitcoin en litecoin zijn de afgelopen maanden veel in het nieuws geweest. Nu de spaarrentes ieder jaar lijken te dalen is het ook niet gek dat we naar andere manieren zoeken om ons geld te investeren. Maar is investeren in cryptocurrency wel zo verstandig? Kan je dit beter wel of niet doen?

De voordelen van cryptocurrency

Waarom kiezen steeds meer mensen voor een investering in cryptocurrency? Wanneer je niet zo dol bent op het nemen van risico’s kan dit immers enorm beangstigend klinken. Je zet heel veel geld op een digitale munteenheid en hoopt dat de koers niet al te veel gaat dalen. Laten we hierbij direct de eerste fout die beginners maken aan je uitleggen: let nooit enkel op de koersbewegingen! Het lijkt misschien voor de hand liggend om in een munt te investeren als de koers stijgt, maar op dat moment ben je eigenlijk al te laat en zal je enkel nog verlies kunnen draaien. Daarom moet je altijd zo rationeel mogelijk beleggen en je aan de eerder bedachte strategie houden. Als je dit doet kan investeren in cryptocurrency enorm veel voordelen opleveren. Wij zetten ze voor jou op een rijtje.

  • Investeren in cryptocurrency is zo gedaan. Er zijn enorm veel websites waar je jezelf eenvoudig kunt registreren en vervolgens cryptovaluta kunt aanschaffen.
  • Cryptovaluta wordt niet alleen gebruikt als investering, maar kan je ook gebruiken om betalingen wereldwijd te verrichten. Het voordeel van cryptomunten is dat er geen tussenkomst van een bank meer noodzakelijk is. Hierdoor zijn er geen transactiekosten en is de transactie binnen mum van tijd voltooid.
  • Wie op de juiste manier belegt, weet enorm veel winst te maken! Een goed voorbeeld zijn de mensen die al in 2013 in cryptomunten hebben geïnvesteerd en de waarde van deze munt in 2017 explosief zagen stijgen. Zij hebben toen hun munten op het juiste moment verkocht en daarmee enorme winst gemaakt!

De voordelen van cryptocurrency

Nadelen van cryptocurrency

Natuurlijk heeft investeren in cryptocurrency niet alleen maar voordelen. Zo zien we dat de koers enorm schommelt. De ene dag kan de munteenheid tientallen euro’s minder waard zijn dan de andere dag. Voor een beginner is hier vrijwel geen pijl op te trekken. Investeren in cryptocurrency betekent dan ook dat je gewoon een beetje mazzel moet hebben. Daarnaast moet je ook over enige kennis en ervaring beschikken, zodat je weet wanneer je de munten moet kopen én verkopen. Leren beleggen in cryptocurrency is dan ook noodzakelijk. Je moet immers weten waar je op moet letten, zodat je jouw kansen op de digitale markt vergroot. En zoals met iedere vorm van beleggen zijn er risico’s aan verbonden.

Je kunt deze risico’s gelukkig wel beperken door cryptogeld enkel op betrouwbare websites te kopen en te verkopen. Bovendien kan je door meer ervaring op te doen ook je slagingskans verhogen. Begin ook nooit met te veel cryptomunten, maar zorg dat je het in het begin rustig aan doet. Zo kan je eerst kijken of het wat voor jou is, zonder dat er heel veel geld op het spel staat.

You may also like