Investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed: slim alternatief voor lage spaarrentes


De spaarrentes staan momenteel heel laag. Wie op dit moment geld op zijn spaarrekening zet, zal hier dan ook weinig tot geen rendement uit kunnen halen. Daarom is het voor mensen met een extra spaarcentje van belang dat zij andere manieren vinden om meer uit hun geld te halen. Investeren in vastgoed lijkt hier een goed alternatief voor te zijn. Hierdoor kun je naar alle waarschijnlijkheid rendement uit je investering halen, terwijl je op een spaarrekening enkel quitte of misschien zelfs verlies kunt draaien door de inflatie. Maar hoe pak je een investering in vastgoed precies aan? Waar moet je rekening mee houden?

Betaal nooit te veel

De grootste fout die je als beginnend belegger kunt maken is te veel betalen. Ook al heb je een geweldig pand gevonden en kan je niet wachten om de sleutel in ontvangst te nemen, zorg er wel voor dat je een goede deal sluit. Door gebrek aan inzichten en onderhandelingstechnieken wordt vaak gezien dat mensen veel te veel voor een pand betalen. Dit heeft niet alleen nadelige gevolgen voor het rendement, maar daardoor is het ook nog eens enorm moeilijk om de financiering rond te krijgen.

Maak het jezelf daarom niet al te lastig en betaal nooit te veel voor een nieuw pand. Een aankoopmakelaar kan jou precies vertellen hoeveel een pand waard is en hoeveel je in prijs kunt zakken.

Schakel hulp in

Denk vooral niet dat je alles in eigen beheer moet houden. Het kan helemaal geen kwaad om extra hulp in te schakelen. Investeren in vastgoed kost nou eenmaal heel veel tijd. Daarom is het belangrijk dat je bepaalde zaken uit handen geeft. Een vastgoedbeheerder kan de belangrijkste taken voor jou overnemen. Denk hierbij aan het onderhoud van het pand, huurcontracten opstellen, enzovoorts. Een goede vastgoedbeheerder weet precies wat er speelt en fungeert als verbindende factor tussen alle partijen die bij het pand betrokken zijn.

schakel hulp in

Investeer enkel in de juiste regio’s

De grootste fout die je als belegger kunt maken is investeren in het verkeerde pand en de verkeerde regio. Wanneer je een pand in een afgelegen gebied koopt, is de kans immers klein dat je van rendement kunt genieten. De vraag naar panden zal daar immers zeer klein zijn.

Doe daarom eerst altijd goed je huiswerk voordat je een pand aanschaft. Bekijk goed wat de vraag en aanbod in de regio is. Check vervolgens ook wat de vereisten in deze regio zijn. Zijn er nog bepaalde zaken waar je rekening mee moet houden? Denk bijvoorbeeld aan de huisvestigingsvergunning die in Rotterdam op veel plaatsen voor huurders verplicht is. Doe daarnaast onderzoek naar de vraag in de regio. Is er vraag naar eengezinswoningen of schort het juist aan voldoende kleine appartementen? Door op die vraag in te spelen, kan je enorm veel rendement uit je investering halen. Hoe groter de vraag, hoe meer huur jij voor het pand kunt vragen. Als je slim investeert kan dit uiteindelijk enorm veel opleveren.

You may also like