iphone x

IPhone X, ook voor ons als vrouw?


De meeste verwachten dat de IPhone vooral gekocht wordt door zakenmannen. Maar uit Australisch onderzoek is juist het tegendeel gebleken. Vooral vrouwen kopen een IPhone. Om deze reden een preview over de nieuwe IPhone X. Heb je toch meer interesse in een tablet? Bekijk dan “Tablet aanschaffen”.

Wat zijn de verbeteringen van de Iphone x?

Als we kijken naar alle andere soorten IPhone zien we vooral dat door de jaren heen het uiterlijk is veranderd, de homeknop is verdwenen, dat er een andere manier van gebruiken is gekomen en dat de IPhone een nieuwe Face ID-gezichtsherkenning heeft.

Wat zijn de grootste veranderingen?

Uiterlijk van de IPhone x.

Zoals hierboven beschreven staat heeft de IPhone x geen homeknop meer. Dit betekent ook  dat het gebruik van de telefoon anders is geworden, wat natuurlijk even wennen kan zijn. Een andere verandering die ons is opgevallen is het glas aan de voor- en achterzijde van de telefoon.

Net zoals bij de IPhone 8 is de IPhone X gemakkelijk breekbaar, maar de reparatiekosten voor de IPhone X liggen in vergelijking met de IPhone 8 hoger. Om deze reden raden wij aan om een goed beschermend hoesje te kopen.

Wat ik persoonlijk jammer vind van de IPhone X is dat deze alleen in de kleuren zilver of spacegrey te verkrijgen zijn, mijn voorkeur ging namelijk altijd uit naar de gouden of rosegouden varianten.

iphone x uiterlijk

Gezichtsherkenning

De IPhone X heeft een nieuwe functie, namelijk de Face ID.  Zoals de meeste mensen weten werken we al een tijdje met een ontgrendeling via de Touch ID. Bij de IPhone X is dit compleet anders. Als je naar de IPhone kijkt komt er een hangslotje boven in het scherm. Om dan de telefoon te kunnen ontgrendelen moet je het balkje onderin het scherm omhoog vegen. Dit is voor mij echt een reden om een iPhone X te kopen.

Batterijduur

Apple had zelf beloofd om de batterijduur in vergelijking met de IPhone 7 met 2 uur te verbeteren. Uit onderzoek van iculture is gebleken dat dit niet gelukt is. Je gaat wel verschil merken als je bijvoorbeeld veel video’s kijkt.  De IPhone x maakt namelijk gebruik van een OLED-scherm, waardoor het toestel minder batterij verbruikt.

Opladen van de telefoon

De IPhone X heeft de mogelijkheid om snel op te laden. Wat ik vooral fijn vind is dat het ook mogelijk is om draadloos op te laden. Nu hoef ik namelijk niet steeds te zoeken naar mijn kabels.

iphone x draadloos opladen

De camera

Maak je net zoals ik graag foto’s? De IPhone X heeft twee 12 megapixelcamara’s waardoor je hele mooie foto’s kunt maken. Het verschil tussen de IPhone 8 plus en de IPhone X is dat de telefoon betere foto’s maakt met matige lichtomstandigheden en bij macrofoto’s.

iphone x camara

Wat zijn de kosten van de IPhone X?

Er zijn verschillende aanbieders van de IPhone X op de markt. Als je de telefoon zonder abonnement wil kopen betaal je een toestelprijs van 1100 a 1200 euro. Ik heb zelf een abonnement bij  T-Mobile, waar je tot 5 euro korting op je abonnement kan krijgen bij een T-Mobile Samen abonnement. Daarnaast kan ik met mijn vriendinnen, die in dezelfde T-Mobile samen groep zitten, gratis onderling bellen.

Conclusie: Mening IPhone X?

Ik, als Apple fan, vind de vooruitgang van de IPhone X ten aanzien van de andere modellen IPhone groot. Dit komt voornamelijk door de nieuwe functies. Echt een aanrader dus.

You may also like