Dit is wat een detox sapkuur doet met je lichaam

Dit is wat een detox sapkuur doet met je lichaam


Mede dankzij de hectiek van alledag waar veel mensen in gevangen lijken te zitten blijkt het voor velen moeilijk te zijn om er een gezond voedingspatroon op na te houden. Als gevolg van minder gezond voedsel liggen jammer genoeg problemen met de gezondheid op de loer. Denk hierbij aan het ontwikkelen van overgewicht en problemen in het maag- en darmkanaal. 

Als je de wens hebt om aan dergelijke problemen iets te doen, dan heb je daar gelukkig allerlei mogelijkheden toe. Eén van die mogelijkheden bestaat uit het volgen van een zogeheten detox sapkuur. Een detox sapkuur houdt in dat je je gedurende een aantal dagen louter voedt met sappen. Deze sappen zijn gemaakt van koudgeperste groenten en fruit. Vaak wordt er gekozen voor een drie tot zeven daagse sapkuur. Lees zeker even verder als je wilt weten wat een detox sapkuur zoal doet met je lichaam.

Gelegenheid om te ontgiften

Een detox sapkuur is uitermate licht te verteren voor je spijsverteringskanaal. Dit in tegenstelling tot talrijke soorten vast voedsel. Door enkele dagen alleen groentesappen te nemen gun je je lichaam dus even de gelegenheid om zich veel minder met het verteren van voedsel bezig te houden. 

Het gunstige aan het bovenstaande is dat je lichaam dan eindelijk echt de kans krijgt om met name kleine kwalen en ontstekingen te bestrijden. Veel mensen met een niet al te gezonde leefwijze en/of voedingspatroon hebben namelijk vaak te kampen met bijvoorbeeld een opgeblazen gevoel in de buik. Dit gevoel, dat soms ook pijnlijk kan zijn, wordt dikwijls veroorzaakt door kleine ontstekingen in de darmen. Door een detox sapkuur te volgen is de kans groot dat deze ontstekingen ongedaan worden gemaakt en dat het opgeblazen gevoel verdwijnt. Dit zorgt dan meteen voor een platter en strakker ogende buik.

Daarnaast zal een detox sapkuur ertoe leiden dat je lichaam even gereset en daarmee ook ontgift wordt. Alleen het feit dat je een paar dagen geen ongezond of bewerkt voedsel neemt zorgt daar al voor.

Vetverbranding en afvallen

Het feit dat je tijdens de sapkuur nauwelijks koolhydraten, vetten en calorieën binnen krijgt leidt er bij de meeste mensen toe dat je zult afvallen. Je lichaam zal hierdoor namelijk moeten overgaan tot het aanspreken van reserves. Ook het gegeven dat je waarschijnlijk minder voedingsmomenten hebt op een dag draagt hieraan bij. Dit alles maakt een detox sapkuur tot een goede optie voor mensen die willen afvallen.

Andere verbeteringen

Een detox sapkuur leidt maar al te vaak tot meer verbeteringen in de gezondheid dan ‘alleen’ het verliezen van (over)gewicht en het ontgiften van je lichaam. Het feit dat er vetverbranding optreedt kan bijvoorbeeld zorgen dat de hormoonhuishouding beter in balans komt en dat je lichaamscellen minder snel verouderen. Bovendien heeft een sapkuur een gunstig effect op je bloedsomloop, de kwaliteit van je huid en het functioneren van je organen. Veel mensen voelen zich na een dergelijke sapkuur ook daadwerkelijk fitter en ‘schoner’. Daardoor besluit menigeen voortaan permanent gezonder te gaan eten.

You may also like