Is mijn matcha thee gemaakt van premium matcha poeder of niet?

Is mijn matcha thee gemaakt van premium matcha poeder of niet?


Een heerlijke matcha latte (of toch niet?)

Een matcha latte, je ziet het steeds vaker op de menukaart staan in koffiebars. Matcha doet bij meer en meer mensen dus een belletje rinkelen. Een matcha Latte, is voor sommige mensen dan ook al dagelijkse kost. Dus wil jij zelf ook wel eens zo’n matcha latte maken? Let dan op waar jij je matcha poeder koopt. Veel personen kopen matcha en zijn achteraf teleurgesteld. Het kan zomaar: bittere, sterke en vooral niet lekkere matcha. Dit is natuurlijk niet de matcha die je voor ogen hebt. Wat jij nodig hebt is premium matcha.

De verschillende soorten matcha

Matcha komt in verschillende vormen en soorten voor. De matcha die gebruikt wordt voor de Japanse theeceremonies, wordt ook wel de premium matcha genoemd. Verder heb je ook nog matcha die gebruikt wordt in de keuken of de culinaire wereld.

  • Premium matcha: dit is matcha poeder van hoge kwaliteit. Gemaakt van de allerjongste blaadjes van de Gyokuro theeplant. Nog straffer: enkel het bovenste stuk van deze plant wordt gebruikt. Bovendien worden de blaadjes met de hand geplukt, zo heb je de echte authentieke matcha. De matcha wordt nadien fijngemalen met een molen uit graniet. Deze wordt daarna geklopt en gedronken als thee. Deze matcha is dan ook absoluut niet bitter, maar eerder zacht van smaak. Vergelijkbaar met de zachte smaak van groene thee. Deze matcha springt er uit door de frisse groene kleur van de blaadjes.
  • Culinaire matcha: dit soort matcha wordt gemaakt van oudere bladeren, deze worden vervolgens vermalen tot poeder. Deze matcha is perfect voor het gebruik in de keuken, denk maar aan matcha ijs, de Japanse keuken, smoothies en voor esthetische doeleinden. Maar let op met de hoeveelheden, deze matcha smaakt vaak erg bitter en is niet te vergelijken met de premium matcha. Van zodra je deze matcha mixt met andere producten verdwijnt de bittere smaak sneller. Ook deze matcha is groen van kleur, maar is vaak net iets doffer.

Ben jij dus op zoek naar matcha poeder? Kijk dan voor welke doeleinden je het gaat gebruiken. Gebruik je het enkel in de keuken dan kan je vast en zeker opteren voor een goedkoper soort. Ben jij een dagelijkse matcha drinker in zijn pure vorm? Dan is de premiumversie iets voor jou.

You may also like