eerste keer verhuizen

Voor het eerst op jezelf wonen? Hier moet je aan denken vóór de verhuizing!


 

De knoop is eindelijk doorgehakt: je gaat zeer binnenkort voor het eerst op jezelf wonen! Met de zenuwen in je buik probeer je lijstjes te maken en bovenal niks te vergeten. Het maken van lijstjes voor de verhuizing is een goede eerste stap. Toch is het heel normaal als je wat vergeet als je voor het eerst op jezelf gaat wonen. Je hebt immers helemaal geen ervaring met een eigen woning en bent ook niet op de hoogte van alle dingen die je hierbij te wachten staan. Wil jij jezelf een hoop stress besparen? Hieronder vertellen we je wat je zeker niet moet vergeten vóór de verhuizing.

Koop een heleboel verhuisdozen

Allereerst is het belangrijk om voorbereidingen te treffen voor de verhuizing zelf. Schaf goedkope verhuisdozen aan en koop meer dan je denkt nodig te hebben. Het komt maar al te vaak voor dat mensen veel sneller door de verhuisdozen heen zijn dan ze gedacht hadden. Ook al heb je nu slechts één kamertje in het ouderlijk huis, het zou je verbazen hoeveel spullen daar nog uit komt. Bovendien heb je hoogstwaarschijnlijk ook al een uitzet bij elkaar verzameld. Dit alles moet wel netjes opgeborgen worden. Heb je verhuisdozen over? Geen enkel probleem! Deze zijn altijd handig voor het opbergen van herinneringen in je nieuwe woning.

goedkope verhuisdozen

Uitzet bij elkaar verzamelen

Vroeger was het heel normaal om vanaf je 16e elke verjaardag om uitzetspullen te vragen. Dit waren de nodige essentials voor een nieuwe woning als je eindelijk op jezelf kon gaan wonen. Vanaf je 16e is tegenwoordig misschien een beetje overdreven, aangezien de meeste mensen nog jaren gaan studeren en pas rond hun 25e aan een eigen woning gaan denken, maar het is wel iets om over na te denken. Er komen immers genoeg gelegenheden aan, waarbij mensen aan je vragen wat voor cadeau je wilt hebben. Denk aan Sinterklaas, Kerst, je verjaardag of andere gelegenheden. Vraag zoveel mogelijk spullen voor je nieuwe huis, dat scheelt een hoop geld en een heleboel stress. Denk aan pannen, bestek, keukenapparatuur, handdoeken, beddengoed, lampen en alle andere kleine dingen die je snel vergeet.

Abonnementen afsluiten

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je op de dag van de verhuizing al gas, licht & water kunt gebruiken. Zeker als een woning al lang leeg staat, is de kans groot dat dit afgesloten is. Je moet dit dan ook altijd regelen voordat je een nieuwe woning betreedt. Hierbij kun je aangeven wanneer de verhuizing gaat plaatsvinden, zodat je direct van alle gemakken bent voorzien. Denk ook aan televisie en internet!

Nieuw adres doorgeven

Schrijf de komende maanden precies op wat voor post je op dit moment nog thuis ontvangt. Zo weet je welke bedrijven nog geïnformeerd moeten worden over je nieuwe woonplek. Doe dit door middel van een kaart of neem telefonisch contact op. Brieven van overheidsinstanties worden automatisch doorgelinkt naar je nieuwe adres, zodra jij hier bent ingeschreven.

Met bovenstaande tips wordt de verhuizing vast een makkie! Ben je nog steeds op zoek naar goedkope- en kwalitatieve verhuisdozen? Neem dan eens een kijkje op Verhuisdozenstore.nl.

You may also like