Karakter in je huis

Karakter in je huis!


Het klinkt misschien een beetje gek, maar een visgraat parket behoord tot de categorie houten vloeren en levert een spectaculair effect in je woning! Deze houten vloer is dwars gelegd, waarbij er een interessant patroon op de grond ontstaat. Hierdoor creëer je een beweeglijk effect die de ruimte een energieke uitstraling geeft. Als jij van plan bent een visgraat parket aan te schaffen, zorg er dan voor dat je de hulp inschakelt van een specialist. Het is namelijk niet gemakkelijk om deze vloer te leggen!

Lentekriebels

Het is nog vroeg, maar het aankomende seizoen; lente is in opkomst! De bloemen die uit de grond schieten, de tjirpende vogeltjes in de bomen en een zonnetje die af en toe komt kijken zorgt al voor een goede glimlach op gezichten. Zoals velen een voorjaarsschoonmaak doen, is het ook relevant om te denken aan een wijziging van je interieur. Door meer licht te creëren in je woning, zorg je ervoor dat ruimtes optisch groter lijken. Als je een woning hebt met weinig ramen, kan je het jezelf gemakkelijk maken door lichte kleuren aan te brengen op de muren. Daarnaast zorgen spiegels ervoor dat een kamer groter lijkt.

Kleuren keuze

Houd je niet van te veel opsmuk? Dan is de keuze voor kleur gemakkelijk gemaakt: pastelkleuren en lichte kleuren dienen hier zich perfect voor. Sommige mensen passen hun woning en stijl vaak aan en daardoor kiezen ze voor witte muren.   Verandering aanbrengen in je interieur hoeft er echter niet voor te zorgen dat je alle muren steriel wit maakt. Er zijn talloze kleuren die bij meerdere stijlen passen. De kleur groen sluit perfect aan bij verschillende stijlen; zoals de Scandinavische, vintage of minimalistische stijl.

Stad versus platteland

Of je nou in een stad woont of in een klein dorpje in Friesland, het is tof om verschillende factoren met elkaar te mixen. Als je in een stad woont, moet je vaak omgaan met de beperkte ruimte. Dit zorgt ervoor dat je op een functionele manier je huis moet inrichten. Meubels die niet veel ruimte innemen en meerdere functies bezitten zijn een ideale oplossing. Een zwevend tv-meubel en een hoekbank zijn slimme manieren die ervoor zorgen dat je ruimte optimaal benut wordt. Als je wat meer afgelegen woont en dus meer ruimte tot je beschikking hebt dan zijn er meerdere mogelijkheden in stijling. Haal de natuur naar binnen door planten in je huis te zetten en creëer een sfeervolle eetkamer met een robuuste houten eettafel waar je gezellig met je een hoop vrienden en familie aan kan zitten!

You may also like