Kinderen thuis van school wat eten we vandaag

Kinderen thuis van school: wat eten we vandaag?


De afgelopen weken is Nederland in sneltreinvaart in een ongekende gezondheidscrisis terecht gekomen. Het coronavirus houdt heel de wereld in zijn greep. Scholen, restaurants en andere openbare plekken zijn op slot en mensen zijn daardoor aan huis gekluisterd.

Dit brengt niet alleen veel onzekerheid met zich mee, maar ook heel veel druk. Zeker voor ouders. Zij moeten nu zo veel mogelijk thuiswerken en tegelijkertijd de kinderen les geven. Hierdoor schieten de meest essentiƫle dingen er nog wel eens bij in. Hoe vind je nog tijd om uitgebreid in de keuken te staan als je ook nog moet werken en ondertussen de kinderen moet vermaken? Iedere ouder weet immers hoe belangrijk voeding is voor kinderen. Zeker in deze tijd. Mar Hoe blijf je voedzame maaltijden op tafel zetten tijdens deze crisis? In dit artikel geven we antwoord op die ene brandende vraag: wat eten we vandaag?

Laat de heerlijkste maaltijden bezorgen

Mis jij het enorm om af en toe naar een restaurant te gaan? Lekker genieten van de heerlijkste gerechten en bovendien ook nog eens geen afwas te hoeven doen? Waarom zou dit nu dan niet kunnen? De meeste restaurants zijn momenteel overgegaan op thuisbezorgen. Hierbij maken ze gebruik van een zogenaamde contactloze service. Jij verricht je betaling online en ze zetten het eten vervolgens op de stoep. Je mag en kan jezelf daarom best verwennen. Zoek vandaag nog fast food near me op en geniet van de heerlijkste gerechten!

Kinderen in de keuken

Wat eten we vandaag? Kun jij die vraag ook niet meer horen? Dat snappen we. Nu de kinderen massaal thuis zijn wordt er enorm gesnoept en gesnackt en lijkt het wel of ze onverzadigbaar zijn. Verveling kan van grote invloed zijn op deze knorrende magen. Gelukkig kan je hier slim gebruik van maken. Laat de kinderen lekker mee helpen in de keuken. Dat is niet alleen goed tegen de verveling, maar biedt ze ook nog eens een goede levensles. Wist je dat uit onderzoek is gebleken dat kinderen zelfs beter hun borden leeg eten als ze zelf hebben gekookt? Win-win!

Zijn je kinderen al wat ouder? Geef ze dan een duidelijk recept en laat ze zelf los in de keuken. Mooi om te zien hoe zelfstandig ze dan al zijn. Bang voor de raarste creaties? Geen probleem. Eten bestellen bij Bulton.nl kan gelukkig altijd nog!

Kook vooruit

Laten we eerlijk zijn. Het is natuurlijk heel fijn om de kinderen iedere dag om je heen te hebben. Veilig in jullie eigen coconnetje en hopend dat je dierbaren gewoon gezond blijven. Het brengt echter ook heel veel extra druk met zich mee. Je hebt regelmatig het gevoel dat je handen en ogen tekort komt. Probeer het jezelf daarom zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kook bijvoorbeeld in de weekend alvast vooruit en vries hele maaltijden in. Dat is uiteraard ook weer het voordeel van deze semi-lockdown. Als je veel thuis blijft, heb je ook meer tijd vrij om een dagje in de keuken te staan.

Maak het jezelf echter niet te moeilijk. Je hoeft echt niet allemaal culinaire hoogstandjes op tafel te zetten. In deze tijd mag je jezelf best verwennen met eten bestellen in Enschede. Ook een simpele boterham met vissticks volstaat als avondeten. Probeer er het beste van te maken en verlicht de druk op je schouders. Zo kom je deze onzekere tijden veel beter door!

You may also like