bohemian interieur

Een kleurrijk Bohemian interieur


Ben je op zoek naar een uniek en uitgesproken woonstijl? Dan is een Bohemian interieur zeker iets voor jou! Veel kleuren, planten en opvallende prints. Dit zijn een paar van de kenmerken van de Bohemian woonstijl. Hoe pas je deze toe en wat zijn andere kenmerken van deze opvallende woonstijl? Lees het in dit blog!

bohemian woonstijl

De Bohemian woonstijl

In deze woonstijl kan niks te gek zijn, van gedurfde kleurcombinaties tot opvallende prints. Dit betekent niet meteen dat je de muren knaloranje moet schilderen en een blauwe bank in de woonkamer moet zetten. Je kan er ook zeker voor kiezen om wat neutralere kleuren te gebruiken qua muren en meubels. In de woonaccessoires kun je dan de opvallende kleuren en prints terug te laten komen, zoals opvallende schilderijen of bijvoorbeeld kleedjes en kussens met gekke prints en kleuren. De Bohemian stijl is er vooral om je te inspireren zodat jij je creatieve geest erop los kan laten gaan.

Groen, groener en groenst!

Een Bohemian interieur is sterk geïnspireerd door de welbekende hippie stijl uit de jaren ‘60. Daarbij komen er flink wat planten en groene tinten kijken. Het hebben van te veel planten bestaat niet in de Bohemian woonstijl! Om te voorkomen dat je flink in de weer moet gaan om alle plantjes bij te houden kun je dan planten aanschaffen die weinig onderhoud nodig hebben. Bijvoorbeeld cactussen, vetplantjes of een dracaena.

bohemian wonen

Sfeervolle schilderijen met vogels

Naast veel planten is ook het thema van dieren een goede toepassing op de Bohemian woonstijl. Op Instagram zie je dan ook vaak een kat of iets met het thema van dieren langskomen in Bohemian interieur inspiratie. Ook vogels zijn een bijpassende sfeermaker. Als je vogels in de tuin hebt heeft dat een gevoel van vrijheid. Het hebben van vogels in een tuin is alleen niet mogelijk voor iedereen. Woon je in een drukke stad of een paar verdiepingen hoog? Vogel schilderijen zijn dan een leuke toevoeging als sfeermaker in huis. Vogels staan symbool voor veel verschillende positieve kenmerken. Een papegaai staat bijvoorbeeld symboliek voor het zijn van een brenger van goed nieuws en een kleurrijk leven. Wat perfect past bij de hippie geïnspireerde stijl van een Bohemian interieur!

You may also like