Een knus interieur begint bij de juiste (vouw)gordijnen!

Een knus interieur begint bij de juiste (vouw)gordijnen!


De meeste vrouwen vinden het heerlijk om lekker te rommelen in hun eigen huis. Er zijn zelfs van die vrouwen die bijna ieder seizoen de kriebels krijgen om het gehele interieur om te gooien. Maar ook vrouwen die het liever gewoon één keer goed doen en er vervolgens niet meer naar omkijken. Tot welke groep jij ook behoort: het blijft natuurlijk fijn om meer sfeer in huis aan te brengen. De belangrijkste tip die wij je kunnen geven is ervoor zorgen dat de basis in elk geval klopt. Je kunt nog zoveel verschillende accessoires en kleuraccenten aanbrengen, maar wanneer de basis niet klopt heeft dit weinig resultaat.

Wat echter maar weinig mensen beseffen is dat ook de keuze voor gordijnen een belangrijke rol speelt in de basis van het interieur. Denk er maar eens over na: ze zijn essentieel voor de sfeer en de functionaliteit van iedere ruimte. Daarnaast vervang je ze zeker niet zo vaak als de rest van het interieur. In de meeste gevallen blijven de gordijnen heel wat jaren hangen. Een knus interieur begint dus bij de juiste gordijnen. En dan met name vouwgordijnen, zo blijkt. Want deze gordijnen zijn de afgelopen jaren immens populair geworden. Waarom? Dat lees je in dit artikel!

Veel sfeervoller

Vouwgordijnen kunnen het beste worden vergeleken met rolgordijnen. Ook dit is een zeer populaire vorm van raambekleding. Bij een vouwgordijn wordt er ook bijna altijd aan een touwtje getrokken zodat het gordijn zich kan ‘ontvouwen’. Hierbij rolt het dus ook als het ware naar beneden. Maar wat is dan het verschil met een standaard rolgordijn? Dit kan pas begrepen worden wanneer de twee gordijnen naast elkaar worden gehouden. Vouwgordijnen zien er namelijk veel sfeervoller uit dan het standaard rolgordijn. Door de stof en het plooisysteem geven ze de ruimte direct een knusse en bijzondere look.

Hoog isolerende functie

Naast de uitstraling van het vouwgordijn moet deze uiteraard ook gewoon heel praktisch zijn. Gelukkig zit dat met het vouwgordijn wel goed. Deze zijn namelijk op verschillende manieren te gebruiken om zo niet alleen de zon buiten de deur te houden, maar ook met het lichtval te spelen en de privacy in huis te waarborgen. Daarnaast beschikken ze ook nog eens over een zeer hoge isolerende functie. Hierdoor geniet je het gehele jaar door van een aangename binnentemperatuur. Gedurende de zomermaanden blijft het lekker koel in huis en in de wintermaanden houdt het gordijn alle warmte in huis vast. Dat betekent minder stoken en minder verkoelen. En dat is weer goed voor de portemonnee!

Eenvoudig te bedienen

Voor senioren en gezinnen met jonge kinderen is het een prettig idee als de raambekleding eenvoudig te bedienen is. Gelukkig bestaat er bijna geen eenvoudiger bedieningssysteem als die van een vouwgordijn. Bovendien zijn er verschillende bedieningsmogelijkheden beschikbaar. Zo kan je voor elektrische vouwgordijnen kiezen, waarbij je met slechts één druk op de knop de gordijnen kunt bedienen. Maar je kunt er ook voor kiezen om een eenvoudig kettingsysteem toe te passen. Dit is wat goedkoper en tevens zeer eenvoudig in gebruik.

You may also like