Kosteneffectieve manieren om verkoop te bevorderen in jouw winkel


Heb je een winkel of ben je van plan een winkel te openen? Dan wil je er natuurlijk alles aan doen om de verkoop van je producten zo veel mogelijk te stimuleren. Met promotiemiddelen kun je bepaalde producten in je winkel extra laten opvallen. En in dit artikel lees je hoe je met visuele aantrekkingskracht bepaalde producten extra onder de aandacht kunt brengen. We nemen enkel manieren met je door die zo kosteneffectief mogelijk zijn.

Wobblers

Misschien heb je wel eens van wobblers gehoord, maar weet je niet precies wat het zijn? Wobblers zijn goedkope promotiekaartjes die je op je schappen kunt plaatsen met plastic strips. Je kunt ze bijna overal op bevestigen en wanneer ze eenmaal bevestigd zijn zullen ze licht op en neer gaan. Je kunt wobblers aanschaffen in veel vormen en maten. Ook bedrukte wobblers zijn beschikbaar. Zo kun je jouw eigen design erop zetten. Denk aan je eigen logo, huisstijl en bedrijfsnaam.

bedrukte wobblers

Borden en promotiestands

Borden vallen meer op dan wobblers, omdat ze groter zijn. Je kunt bepaalde producten promoten op een bord. Zo’n bord zal klanten dan ook opvallen vanwege de omvang ervan. Daarnaast kun je ook gebruik maken van promotiestands. Hier kun je op een creatieve manier ervoor zorgen dat bepaalde producten extra promotie krijgen.

Posters en banners

Met banners kun je producten eenvoudig promoten. Je kunt banners ook laten drukken en ze zijn in veel formaten beschikbaar. Je kunt als alternatief een poster gebruiken. Deze kunnen ook op veel manieren worden geplaatst, waardoor ze zeer flexibel zijn.

banners

Zo zet je promotiemiddelen op de juiste manier in

Nu je weet wat goede en goedkope promotiemiddelen zijn, is het zaak om te weten hoe je deze promotiemiddelen op de juiste manier inzet. Er zijn namelijk een aantal manieren om de verkoop zoveel mogelijk te stimuleren. Denk er bijvoorbeeld aan dat de promotiemiddelen niet te veel worden gebruikt. Wanneer heel je winkel vol staat met borden, zullen deze individueel weinig aandacht trekken. Daarnaast is het belangrijk om promotiemiddelen op ooghoogte te plaatsen. Zo zijn wobblers het meest effectief wanneer je deze ophangt waar men gelijk op kijkt.

Door de promotieartikelen uit dit artikel te gebruiken, zorg je ervoor dat de verkoop wordt gestimuleerd zonder een al te hoge investering. Hiermee kun je ook op een effectieve manier nieuwe producten introduceren in je winkel. Wanneer je dit op de juiste manier doet, zullen klanten de producten snel opmerken. Zorg er wel voor dat je jouw promotiemiddelen bij een geschikte winkel koopt. Het is slim om de aankoop bij een webshop te doen. Zo heb je jouw promotiemiddelen zeer snel in huis. Wanneer je bijvoorbeeld wobblers wilt laten personaliseren, kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van de betreffende webshop. Zij kunnen je niet alleen advies geven over het mooiste design, mar ook over de meest effectieve manieren om ze in te zetten. Een goede webshop biedt natuurlijk goede producten aan, zorgt vaak voor gratis verzending en heeft snelle levertijden. Bovendien zorgen ze ervoor dat je bestanden van de designs worden gecontroleerd. Zo weet je zeker dat alles op de juiste manier wordt gedrukt.

You may also like