De kracht van circulaire kantoormeubelen

De kracht van circulaire kantoormeubelen


Je hebt vast wel eens van de ‘circulaire economie’ gehoord, maar wist je dat er ook circulaire kantoormeubelen bestaan? Dit soort meubelen zijn een goed antwoord op de toenemende schaarste van grondstoffen en de hoge prijzen die daarop volgen. Circulaire kantoormeubelen hebben een minder grote impact op de natuur dan kantoormeubelen die dat niet zijn. Maar hoe zit dat precies, en wat maakt een kantoormeubel precies circulair? In dit artikel vertellen we je meer over dit fenomeen, en waarom circulaire kantoormeubelen helemaal bij het kantoor van de toekomst horen.

Circulaire kantoormeubelen?

‘Circulair’ houdt in dat de materialen die gebruikt worden bij de productie van de meubelen een tweede leven kunnen krijgen. Dat kan op verschillende manieren. Zo kunnen de kantoormeubelen (grotendeels) gemaakt zijn van gerecyclede materialen, refurbished zijn of zelf gemaakt zijn van materialen die voor het grootste deel recyclebaar zijn. De grondstoffen die gebruikt worden bij de productie komen op die manier linksom of rechtsom weer terug in de cyclus, en krijgen na gebruik een nieuwe bestemming. Hierdoor zijn er minder nieuwe grondstoffen nodig, waardoor de impact op het milieu minder groot is. Een goed voorbeeld van een merk dat onder andere circulaire bureaustoelen produceert, is Vitra. Deze stoelen zijn niet alleen circulair en duurzaam, maar ook ergonomisch.

Duurzaam voor de gebruiker

Natuurlijk is het ook belangrijk dat de kantoormeubelen die je gebruikt van goede kwaliteit zijn en de juiste ondersteuning bieden. Daarom moeten de meubelen niet alleen duurzaam, maar ook ergonomisch zijn. Op die manier ga je ook duurzaam met je eigen lichaam om; een ergonomische bureaustoel vermindert bijvoorbeeld de kans op lichamelijke klachten zoals rugpijn en nekpijn. Ze zijn op verschillende manieren verstelbaar, waardoor je ze op elk lichaam af kunt stemmen. Dat maakt het mogelijk om altijd een goede zithouding aan te nemen, waardoor het risico op klachten kleiner wordt. Ook andere kantoormeubelen kunnen je helpen de juiste houding aan te nemen. Denk aan een hoog-laagbureau, waaraan je ook staand kunt werken.

De juiste ondersteuning

Door gebruik te maken van kantoormeubelen die zowel circulair als ergonomisch zijn, zorg je ervoor dat je goed voor jezelf én de wereld zorgt. Een mooi voorbeeld is de Herman Miller Aeron, een bureaustoel die zich onderscheidt door het zitcomfort en de manier waarop je hem kunt verstellen. Tegelijkertijd is de bureaustoel tot wel 94% recyclebaar. Wanneer je hem niet meer gebruikt, kan hij dus gemakkelijk een tweede leven krijgen en belandt hij niet op de schroothoop. Een mooie keuze, dus!

You may also like