Dit kun je doen aan rioolstank in huis

Dit kun je doen aan rioolstank in huis


Als je last hebt van rioolstank in huis, dan wil je daar zo snel mogelijk vanaf. Dit wil je niet alleen omdat het je woonplezier vermindert, maar ook omdat het een symptoom kan zijn van een groter probleem. Het is daarom belangrijk om snel actie te ondernemen en de oorzaak van de stank te achterhalen. Natuurlijk kun je zelf op zoek naar de stank, maar je kunt ook een ontstoppingsbedrijf raadplegen. Zo’n bedrijf kan veel voor je betekenen op gebied van rioolbeheer, maar ook bij het onderhoud van een septic tank. Zij kunnen je helpen de bron van de stank te achterhalen. Maar hoe wordt rioolstank eigenlijk veroorzaakt? In dit artikel vertellen we daar meer over.

De oorzaak van rioolstank

Rioolstank kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan er sprake zijn van problemen met de ontluchting van je riool. Je merkt de stank dan voornamelijk na een hevige regenbui op. Doordat er extra water in het riool terecht komt, wordt de rioollucht naar boven geduwd. Als er iets mis is met de ontluchting, ontsnapt deze lucht via verschillende afvoeren je huis in. Rioolstank kan echter ook veroorzaakt worden door een lekkage. Naast dat het een onprettige geur veroorzaakt, kan een lekkage schade richten aan je huis en aan je gezondheid.

Zo helpt een ontstoppingsbedrijf

Door de oorzaak van de stank snel op te sporen, voorkom je schade. Rioollucht kan echter zeer heftig zijn, waardoor de oorzaak verder weg kan liggen dan je verwacht. Een ontstoppingsbedrijf kan in zo’n geval de oorzaak van de lucht achterhalen, door middel van bijvoorbeeld een stankdetectie. Ook de problemen die bij de stank komen kijken, zoals rioolvliegjes, kunnen door de monteurs van een ontstoppingsbedrijf worden opgelost.

Rioolproblemen snel verhelpen

Ook andere rioolproblemen kunnen door een ontstoppingsbedrijf worden verholpen. Een verstopping kan bijvoorbeeld veel ongemak geven, daarom wil je er snel van af. Ook om je septic tank te legen kun je een ontstoppingsbedrijf in de arm nemen. Denk bijvoorbeeld aan Michel Doorn. Met hulp van dit bedrijf ben je snel van rioolproblemen af, zonder dat er schade ontstaat aan je leidingen of huis. De monteurs van dit bedrijf kunnen een verstopping vaak al binnen een half uur verhelpen. Heb jij last van rioolstank of andere rioleringsproblemen? Neem dan snel contact op met een ontstoppingsbedrijf zoals Michel Doorn!

You may also like