Wat kun je als moeder doen als je kind niet thuis is?

Wat kun je als moeder doen als je kind niet thuis is?


Als moeder weet je soms even niet wat je nu moet doen, je merkt dat de verveling toeslaat. Wanneer je je kind naar school hebt gebracht heb je namelijk een hoop vrije tijd. Toch zijn er meer dan genoeg dingen die je kunt doen, niet alleen in het huishouden maar ook gewoon dingen die je leuk vindt om te doen. Wij helpen je graag een beetje op weg met wat ideeën voor wanneer de verveling toeslaat.

Ontspannen

Natuurlijk is het helemaal niet verkeerd om af en toe even goed te ontspannen. De kans is namelijk groot dat je door het huishouden en het gezin behoorlijk uitgeput bent. Wanneer je alleen bent kun je dus weer even opladen. We hebben een aantal ideeën voor je:

Het huishouden

Waarschijnlijk zijn er altijd wel dingen te doen in het huishouden. Misschien is dit niet het leukste werk, maar als je eenmaal klaar bent, ben je blij dat je het hebt gedaan en er vanaf bent. Je hoeft er vervolgens niet meer aan te denken. Je kunt de was doen, strijken, schoonmaken en ga zo nog maar even door.

Wat kun je als moeder doen als je kind niet thuis is

Ga de stad in

Je kunt natuurlijk boodschappen doen, maar alleen boodschappen kopen is wel een beetje saai. Duik dus lekker de stad in en kijk eens wat voor dingen je allemaal nog kunt kopen. Misschien heb je nog wel een nieuwe tas of een nieuw jurkje nodig. Als je kind toch niet thuis is, heb je meer dan genoeg tijd om een hele middag de stad in te gaan!

Een powernap

Als je helemaal uitgeput bent, kan het heerlijk zijn om even een powernap te nemen. Je hoeft natuurlijk niet gelijk de hele middag te gaan slapen, maar door een powernap van 20 minuutjes zul je al weer opgeladen zijn en kun je weer verder met de orde van de dag!

Yoga of mediteren

Er zijn een hoop moeders die veel last hebben van stress. Dit is erg vervelend, niet alleen voor jezelf maar waarschijnlijk ook voor je gezin. Het is dus slim om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld yoga of mediteren. Het is even oefenen maar als je het een tijdje doet zul je merken hoe groot de voordelen zijn.

You may also like