Waar kun je raamfolie voor gebruiken?


Je kent raamfolie misschien al wel als anti-inkijk product. Alleen wist je dat er veel meer doeleinden zijn om folie voor te gebruiken. De meest voorkomende is anti inkijk en dan wel gezandstraald en melkglas. Vaak wordt deze gebruikt om als een strook in het midden of onderin het raam te plakken. Hierdoor kan er minder snel naar binnen gekeken worden wat zorgt voor privacy. Naast privacy folie heb je ook nog zonwerend folie. Dit zorgt ervoor, zoals de naam al zegt, dat de warmte van de zon geweerd wordt. Hierdoor blijft het koeler in huis zonder dat je een airco aan hoeft te zetten. Verder heb je ook nog de tegenstelling van zonwerende folie en dat is isolerend folie. Dit folie zorgt ervoor dat de warmte het huis niet verlaat en dat de kou buiten blijft. Natuurlijk heb je ook een hele hoop raamfolies die je kunt gebruiken als decoratie. Hiermee zorg je dat het huis echt opgefleurd wordt. Wat namelijk heel leuk is met gekleurde raamfolie is als de zon erop schijnt. Doordat de zon erop schijnt krijg je een prachtige lichtinval vol kleur!

Wat heb je allemaal nodig?

Voordat je begint met plakken heb je wel een aantal dingetjes nodig. Om je raam en folie op te meten is een rolmaat of liniaal nodig. Als je het opmeet is het ook handig om dit af te tekenen. Doe dit met een potlood zodat je folie niet beschadigt. Het folie op deze maat krijgen kun je het beste doen met een scherp Stanleymesje. Doe dit niet met een schaar want hierdoor kun je het uiteinde in het folie gestanst krijgen. Om het plakken makkelijker te maken is een plantenspuit en rakel nodig. Hiermee krijg je het folie namelijk heel strak op het raam! Ben je nog op zoek naar een mooie en passende raamfolie en de benodigdheden hiervoor? Bij de webshop https://www.raamfolieonline.nl/ vind je een groot aanbod aan raamfolie artikelen.

Hoe breng je raamfolie aan?

Niet geheel onbelangrijk is om te weten hoe je raamfolie precies aanbrengt. Het aanbrengen is niet heel moeilijk maar is wel een secuur klusje. Hieronder vind je de stappen hoe het aanbrengen in zijn werk gaat:

  1. Om te beginnen ga je het folie op de maat snijden die je nodig hebt. Dit kun je gemakkelijk opmeten met een rolmaat. Om zeker te zijn dat je genoeg hebt is het handig iets meer af te snijden. Hiermee voorkom je dat je te weinig hebt aan het einde.

  2. Het aanbrengen van raamfolie doe je op een schoon raam. Daarom is de grondige schoonmaakbeurt belangrijk. Dit doe je met een sopje van warm water en een druppel afwasmiddel.

  3. Nat plakken is aan te raden omdat je hierdoor het folie nog iets kunt corrigeren. Spray daarom het raam grondig nat met een plantenspuit.
  4. Op elk folie zit een beschermlaag welke de lijmlaag of statische kracht beschermt. Deze dient daarom verwijderd te worden. Alleen doe dit niet in zijn geheel maar met stukjes van circa 10 centimeter tegelijk.
  5. Begin met plakken in de hoek van het raam. Hierdoor heb je een duidelijke lijn om het plakken te vergemakkelijken. Ga zo verder en beplak het hele raam.
  6. Als het folie op het raam zit en het is helemaal naar wens, kun je het overtollige water gaan verwijderen. Doe dit met de rakel en wrijf van het midden naar de zijkanten toe. Leg wel wat handdoeken op de grond of in de vensterbank. Er komt namelijk aardig wat water vrij.

  7. Heb je aan het begin iets meer folie afgesneden? Dan kun je dit nu wegsnijden zodat het helemaal strak zit. Heb je al deze stappen voltooid? Dan kun je gaan genieten van het prachtige eindresultaat!

 

 

You may also like