sieraden matchen

Laat jij je sieraden matchen met elkaar?


Ieder sieraad vertelt haar eigen verhaal. Mooie sieraden kunnen elke outfit compleet maken. Daarnaast bieden ze jou een stukje zekerheid, een boost van zelfvertrouwen. Een look waar je enkel blij van kunt worden. Desalniettemin is een overdaad aan sieraden ook geen aanrader. Te veel sieraden die niet matchen kunnen jouw outfit rommelig maken. Door de juiste combinaties te maken en het motto ‘less is more’ van harte te nemen, zorg je er voor dat jouw sieraden matchen met iedere outfit. Hoe je dat doet? Dat leggen we uit in dit artikel!

Waar ligt de focus bij jouw outfit?

Allereerst is het belangrijk om bij iedere outfit te checken waar precies de focus ligt. Trek je een jurk of top met een uitgesneden hals aan? Een ketting bij My Jewelleryk staat hier dan heel mooi bij. Trek je een blazer aan waarbij de aandacht vooral op de details van de mouwen ligt? Dan gebruik je een paar opvallende armbanden om de look compleet te maken. De grootte van de sieraden en de hoeveelheden zijn ontzettend belangrijk om de perfecte match te maken. Maak bijvoorbeeld een statement met één grote armband of kies voor meerdere kleine kettingen bij elkaar. Bedenk wel telkens of dit klopt met de uitstraling van je outfit. Een al te drukke top combineren met meerdere kettingen zorgt vaak voor een gevoel van overdaad, een ware no go dus!

sieraden matchen

Pas de sieraden aan op de gelegenheid

Heb je binnenkort een romantische date in de agenda staan? Dan mag je best wel een beetje uitpakken met je sieradenkeuze. Als je op kantoor werkt is het echter een stuk minder verstandig om grote armbanden en opvallende ringen te dragen, vooral als je veel werkt met een toetsenbord. De kans is groot dat de klingelende armbanden de aandacht van veel collega’s trekt, aandacht waar zij niet blij van worden. Ook het accentueren van de decolleté is een slecht idee tijdens werkdagen. Je sieraden aanpassen aan de gelegenheid is de eerste stap naar succes.

De kleurkeuze afstemmen op jouw outfit

Net als bij make-up is het belangrijk dat de kleurkeuze van jouw sieraden wordt afgestemd op je outfit. Een rode outfit combineren met oranje sieraden is vaak niet zo’n goed idee. Daarnaast is het belangrijk om de kleuren en materialen van de verschillende sieraden ook op elkaar af te stemmen. Veel mensen vinden het verschrikkelijk om zowel goud als zilver te dragen. Dit zorgt voor een drukke uitstraling en dat moet je juist voorkomen! Zorg voor rust en eenheid door de sieraden continu met elkaar te matchen. Let hierbij ook op je eigen huidskleur. Goud is bijvoorbeeld heel mooi bij een warme huidskleur en donker haar. Bij een zeer lichte huidskleur is zilver juist weer mooier. Laat de sieraden spreken door ze, net als bij foundation, af te stemmen op de ondertoon van je huid en haar.

Kies voor sieraden die bij iedere outfit passen

Bij je zoektocht naar nieuwe sieraden is het belangrijk dat deze bij meerdere outfits staan. Kies niet voor een zeer opvallende armband of ring die enkel past bij een specifieke outfit. Natuurlijk is het heel leuk om te beschikken over een uniek item, maar hoe vaak ga je deze dragen? Zorg er voor dat het sieraad jouw outfit compleet maakt, anders kan je deze beter achterwege laten. Maak verschillende combinaties met meerdere outfits, zodat je nooit misgrijpt en niet onnodig geld kwijt bent aan onmogelijk te combineren setjes.

You may also like