LED-lighting

Lampen als ultieme sfeermaker voor je woning


Waar zouden we zijn zonder verlichting? Zodra de avond valt is dat het eerste wat we aanzetten. Niet alleen uit praktisch oogpunt, maar ook om de woning net wat sfeervoller te maken. In het donker turen naar de televisie en je huisgenoten amper zien, dat draagt niet echt bij aan een gezellige en huiselijke sfeer. Met de juiste verlichting maak jij van je woning een sfeervolle en knusse plek. In dit artikel lees je hoe je meer sfeer in je woning kunt krijgen met de juiste verlichting.

LED verlichting

Als we denken aan een sfeervolle ruimte, denken we direct aan LED verlichting. Door deze strips te verbergen achter kasten of in tv-wanden creëer je binnen mum van tijd een sfeervol lichtval. Tegenwoordig zijn er enorm veel verschillende LED lampen in omloop. Zorg er daarom wel voor dat je kiest voor een betrouwbare leverancier. Op Budgetlight vind bijvoorbeeld een heel scala aan kwalitatief sterke LED lampen. Het voordeel van LED verlichting is dat deze lampen over een zeer lange levensduur beschikken, veel meer dan spaar- of gloeilampen. Daarnaast werken ze ook nog eens erg energiezuinig. De kosten liggen misschien wat hoger, maar dit verdien je uiteindelijk dubbel en dwars terug. En bovenal is deze verlichting ook nog eens een lust voor het oog.

Wandlampen

Wandlampen zijn enorm populair als het gaat om sfeerverlichting. Het voordeel van wandlampen is dat ze weinig plek in beslag nemen. Zeker als je ze vergelijkt met een staande lamp. Wandlampen beschikken meestal over een pure en neutrale kleur, waardoor ze vrijwel met elke woonstijl te combineren zijn. Daarnaast zorgt het bijzondere lichtval er ook nog eens voor dat er een sfeervol patroon verschijnt op de muur.

Staande lampen

Staande lampen kunnen uiteraard niet ontbreken in dit lijstje van ultieme sfeermakers. Met een staande lamp kan je alle kanten op. Je kunt hem vooral uit praktisch oogpunt gebruiken: denk aan werken of lezen onder de lamp, maar je kunt hem ook gebruiken om een bijzondere sfeer te geven aan je woning. Gebruik bijvoorbeeld een booglamp om de aandacht te vestigen op een bijzonder detail van je woning of creëer een geweldig lichtspel door het gebruik van bijzondere staande lampen in verschillende vormen.

Dimmers

Natuurlijk kan je de mooiste lampen aanschaffen, maar te fel licht kan juist averechts werken als je je woning sfeervoller wilt maken. Zorg dat je daarom zorgvuldig gebruikt maakt van dimmers. Zo pas je de sterkte van het licht precies aan op jouw wensen. Als je iets wilt lezen is het fijn als het licht wat sterker is en als het licht simpel dient als sfeerverlichting is gedimd licht al voldoende. Wist je dat je door het gebruik van dimmers tevens kunt besparen op je energierekening? Een win-win situatie dus!

You may also like