Lange levensduur van aluminium kozijnen: hoelang kun je ervan genieten?

Lange levensduur van aluminium kozijnen: hoelang kun je ervan genieten?


Is het hoogtijd om de kozijnen van jouw huis eens te vervangen? Dan kun je de keuze maken tussen houten, kunststof of aluminium kozijnen. Vooral die laatste optie is het overwegen waard, als je lang van de kozijnen wil genieten. Aluminium kozijnen hebben namelijk een lange levensduur. Hieronder vertellen we je er meer over.

Aluminium kozijnen

Veel mensen kiezen voor houten of kunststof kozijnen, terwijl er ook nog een andere aantrekkelijke optie bestaat: aluminium kozijnen. Aluminium kozijnen zijn kozijnen met een strakke look, waardoor ze een echte toevoeging kunnen zijn aan jouw woning. Bovendien hebben aluminium kozijnen veel voordelen.

Zo zijn ze onderhoudsvriendelijk, want je hoeft er alleen maar eens in de zoveel tijd met een natte doek overheen te gaan om het stof- en vuilvrij te maken. Bovendien kun je aluminium kozijnen helemaal zelf samenstellen, naar eigen wens. Zo kun je zelf de kleur bepalen en de afwerking, zodat het mooi past bij jouw woning. En wellicht wel het grootste voordeel: aluminium kozijnen hebben een erg lange levensduur.

De levensduur van aluminium kozijnen en hoelang ze meegaan

Wanneer je dus op het punt staat om jouw kozijnen te vervangen én hier jarenlang niet meer naar om wil kijken, zijn aluminium kozijnen een goede optie. Veel mensen kiezen voor aluminium kozijnen, deels dankzij de lange levensduur. Zo gaan aluminium kozijnen wel veertig jaar mee. Je zult denken: houten kozijnen gaan toch veel langer mee? Houten kozijnen kunnen inderdaad wel 75 jaar meegaan, mits je het goed onderhoudt. Houten kozijnen vragen namelijk wél veel onderhoud van je: zo moet het regelmatig geverfd en bijgewerkt worden.

Waarom aluminium dan zo lang meegaat, zonder er eigenlijk naar hoeven om te kijken? Aluminium is van zichzelf een sterk materiaal. Bovendien zal aluminium niet verkleuren, rotten of roesten. Ze vragen dus ook nog eens weinig onderhoud van je: af en toe een keer schoonmaken van de levensduur alleen maar bevorderen. Met een vochtige doek kun je namelijk het vuil van de kozijnen wegvegen, waardoor de kozijnen alleen maar langer mee zullen gaan. Daarnaast is het ook belangrijk om de scharnieren eens in de zoveel tijd te voorzien van vet.

Aluminium kozijnen aanschaffen

Heb je de knoop doorgehakt en ga je voor aluminium kozijnen? Dan is het belangrijk om je te verdiepen in de verschillende mogelijkheden; er zijn namelijk veel mogelijkheden als het aankomt op aluminium kozijnen. Zo heb je verschillende kleuren, afwerkingen en ook moet je nadenken over het glas dat je erin wil laten zetten. Je kunt op PartumOnline kijken voor de mogelijkheden.

You may also like