Last van je ogen? Met deze tips nooit meer

Last van je ogen? Met deze tips nooit meer


De hele dag comfortabel aanvoelende ogen, wie wilt dat nu niet? Iedereen, lijkt ons. Want hoe vervelend is het wel niet als je droge, geïrriteerde, rode of vermoeide ogen hebt? Dit kan bijvoorbeeld komen door de airco in de metro, door de hele dag naar je computerschermpje te kijken of door te droge lucht. Kortom, er zijn genoeg figuurlijke vijanden die ervoor kunnen zorgen dat je ogen vermoeid raken, direct al of pas gedurende de dag. Of misschien gaan ze wel branden, jeuken of krijg je er een ander iets vervelends voor in de plaats. Hoe dan ook, het is niet fijn. Daarnaast kunnen al deze klachten ook nog eens versterkt worden, bijvoorbeeld als je iemand bent die af en toe, of elke dag, lenzen draagt. Daarom is het altijd belangrijk om de juiste lenzen te dragen. Bij een professionele online shop voor lenzen, vind je altijd precies wat je nodig hebt, voor een goede prijs en heb je ze vaak de volgende dag al in huis.

Soorten lenzen

Of je nu harde, zachte, maand-, dag- of weeklenzen draagt, bij verschillende online lenzenshops vind je de perfecte lenzen voor jouw ogen. Misschien heb je vaak last van veel tranen, droge ogen, of een rood oogwit. Dit kunnen allemaal indicaties zijn dat er iets niet goed zit. Natuurlijk kan je niet gelijk de hele situatie op kantoor veranderen of nooit meer achter een computerscherm gaan zitten. Er moet immers gewoon geld verdiend worden. Gelukkig zijn er wel een aantal dingen die je zelf kunt doen om de situatie een stuk dragelijker te maken. Zo is het bijvoorbeeld zeer belangrijk om voor een lens te kiezen die veel zuurstof doorlaat. Hierdoor blijft het oog in optima forma en heb je minder last van de hierboven genoemde klachten. Daarnaast is het uiteraard van belang dat je tijdig je lenzen vervangt. Zet bijvoorbeeld in jouw agenda wanneer je het setje lenzen dat je nu in hebt voor het eerst bent gaan dragen. Afhankelijk of je dag, week of maandlenzen hebt, vervang je ze dan na verloop van tijd voor een nieuw setje. Zo blijven jouw ogen in goede conditie.

soflens natural colors
bron: lensplaza.com

Andere manieren om van geïrriteerde ogen af te komen

De juiste soort lenzen kiezen die bij jouw passen, is slechts één stap om van je klachten af te komen. Er zijn namelijk nog een aantal andere manieren om van je geïrriteerde, rode, vermoeide of droge ogen af te komen. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om vaker te knipperen, zeker als je lang naar een beeldscherm moet kijken. Een andere optie is om, na 20 minuten loeren naar je scherm, even 20 seconden in de verte te staren. Op deze manier ontlast je de ogen en zullen de klachten een stuk minder worden en misschien zelfs helemaal wegblijven. Heb je er thuis ook last van? Hang dan eens een bakje water aan de radiator of kies voor een apparaat dat de luchtvochtigheid in een ruimte kan reguleren. Droge lucht is namelijk een grote oorzaak van vermoeide, jeukende, branderige en/of geïrriteerde ogen. En let op: het kan op den duur zelfs gevaarlijk zijn als je niet op tijd naar jouw ogen luistert. Door het tekort aan traanvocht in de ogen, kan namelijk zelfs het hoornvlies op den duur aangetast worden en dat wil je natuurlijk niet. Dus luister naar jouw ogen en pas hier je levensstijl en omgeving op aan. Maak het je kijkers zo plezierig als mogelijk! Want geloof ons, dat is niet alleen fijn voor jouw ogen, maar ook voor jezelf

You may also like