Leef zuiniger met je energie met onze tips


Klimaatvervuiling is een onderwerp van de dag. Daarom willen veel mensen willen bijdragen aan een beter milieu door minder energie te verbruiken in hun huis of bedrijf. Ook willen veel mensen besparen op hun energierekening om financiële redenen. Wat je reden ook is om te willen besparen op je energierekening. In dit artikel lees je tips waarmee je vandaag nog kunt beginnen!

Stap over op ledverlichting

Heb je verouderde verlichting in je huis of bedrijf? Dan is het overstappen op ledverlichting een goede keuze om de eerste stap te maken wanneer je wilt besparen op energie. Ledverlichting verbruikt aanzienlijk minder energie vergeleken met andere verlichting. Op de totale levensduur van ledverlichting kun je zelfs tot honderden euro’s besparen op de energierekening. Daarnaast gaat ledverlichting langer mee dan andere varianten. Bespaar het milieu én je portemonnee en stap over op ledverlichting!

Verlaat je huidige energieleverancier

Je moet altijd op de hoede zijn of je wel aangesloten bent bij de juiste energieleverancier. Misschien was je huidige energieleverancier wel de beste optie toen je de samenwerking aanging. Maar de prijzen veranderen continu waardoor het altijd de moeite waard is om te kijken of er betere aanbiedingen zijn. Vooral voor bedrijven kan het de moeite waard zijn om over te stappen van energieleverancier. Een energie vergelijk zakelijk website kan je helpen bij het kiezen van de juiste aanbieder. Deze websites beschikken over een energievergelijker waarmee je de kosten van energieleverancier kunt vergelijken.

Verlaat je huidige energieleverancier

Gebruik goede isolatie

Het gebruik van isolatie is natuurlijk een logische oplossing om minder energie te verbruiken. Echter is het ook een dure oplossing waardoor het niet voor iedereen mogelijk is. Heb je wel het budget? Zorg er dan in ieder geval voor dat je zolder en dak goed geïsoleerd is. Zo voorkom je dat warmte je huis of bedrijfspand via de zolder of het dak verlaat.

Heb je geen budget voor isolatie? Dan hebben wij enkele tips om toch voor extra isolatie te zorgen zonder veel geld uit te geven. Het plaatsen van strips is bijvoorbeeld een goedkope oplossing. Plaats strips bij openingen zoals raamkozijnen en voorkom dat warmte via deze uitgangen ontsnapt. Denk ook na over andere openingen in je huis waar warmte door kan ontsnappen. Een ongebruikte openhaard kun je bijvoorbeeld prima blokkeren. En zo zijn er vast meer mogelijkheden!

Maak slim gebruik van je thermostaat

Door je thermostaat slim te gebruiken kun je op een makkelijke manier het energiegebruik verminderen. De makkelijkste optie is het verlagen van de temperatuur. Verlaag de temperatuur met één graad en je zult zien dat de energierekening een fractie lager wordt. Echter is dit niet altijd gewenst omdat je hierdoor warme kleding moet dragen om te voorkomen dat je het koud krijgt.

Een andere optie is het gebruik van een slimme thermostaat. Een slimme thermostaat heeft handige functies die het besparen op energie een stuk makkelijker maakt. Denk aan het op afstand besturen van de thermostaat, zelflerende functies en een aanwezigheidssensor.

slimme thermostaat

Schaf energiezuinige apparatuur aan

Is je vaatwasser, vaatmachine of andere apparatuur toe aan vervanging? Kies dan voor energiezuinige apparatuur om het te vervangen. Wij raden aan om geen tweedehands apparatuur aan te schaffen omdat dit vaak minder energiezuinig is. Heb je het budget? Kies dan voor een nieuw exemplaar. Heb je nog geen budget? Dan is het misschien slimmer om even door te sparen, mocht dit mogelijk zijn. Laat je altijd goed inlichten voordat je een apparaat koopt. Lees daarnaast ook altijd gebruikservaringen van andere mensen om te zien of de apparaten ook echt zo energiezuinig zijn als ze beweren.

You may also like