Je lichaam ontgiften en je fit voelen met deze lekkere groenten

Je lichaam ontgiften en je fit voelen met deze lekkere groenten


We leven in een wereld waarbinnen je heel erg vaak en veel wordt blootgesteld aan giftige stoffen. Daarom is het belangrijk om je lichaam regelmatig te ontgiften. Gelukkig kan dat. In dit artikel lees je een aantal gezonde voedingsmiddelen kennen die je helpen om je lichaam te ontgiften. Het mooie ervan is dat ze nog lekker zijn ook.

Waarom moet je je lichaam ontgiften?

Er zijn 10 duizenden chemicaliën die goedgekeurd zijn voor gebruik en die zich in onze omgeving bevinden. Denk hierbij aan landbouwgif, pesticiden, conserveringsmiddelen en ook aan uitlaatgassen, fijnstof en PCB’s. Sommige stoffen stapelen zich in je lichaam op, bijvoorbeeld in je vetcellen. En sommigen worden door je leven en je nieren uit je lichaam gefilterd en afgevoerd.

Maar wat zou er gebeuren wanneer je lichaam niet meer in staat is om zichzelf te ontgiften? Het is niet voor niets dat vreselijke aandoeningen zoals kanker tegenwoordig veel vaker voorkomen dan een jaar of 80 geleden.

Er is helaas geen ontkomen aan, dat je dagelijks in contact komt met diverse schadelijke stoffen. Denk hierbij aan de conserveringsmiddelen en de pesticiden in je voedsel. Of aan de stofjes die in cosmetica en persoonlijk verzorging worden gebruikt. Ook kun je denken aan medicijnresten die via allerlei wegen in ons drinkwater zijn gekomen.

Deze voedingsmiddelen helpen om je lichaam te ontgiften

Je lichaam heeft het er dus maar druk mee. Daarom doe je er goed aan om je lichaam te helpen met het ontgiften. De onderstaande 6 categorieën voedingsmiddelen gaan je helpen.

1. Groenten uit de zee

Wakame en nori zijn voorbeelden van zeegroenten. In een land als Japan worden veel zeegroenten gegeten. Deze groenten helpen je lichaam te ontgiften en dat niet alleen. Ze zijn ook nog eens goed voor je schildklier. Ook leveren ze veel antioxidanten en ze helpen je darmen en je hart gezond te houden.

Zeegroenten bevatten veel magnesium, ijzer, calcium, jodium, fytonutriënten en sporenelementen.

Jodium is bijvoorbeeld een belangrijk mineraal welke je schildklier goed laat werken. En je schildklier regelt onder andere je metabolisme, je energie, de groei en het hormoonstelsel.

Zeewieren bieden een natuurlijke bron van jodium, een essentieel mineraal dat helpt de schildklier goed te laten werken. De schildklier regelt groei, energie en metabolisme en reguleert het endocriene systeem als geheel.

Zodoende speelt je schildklier een belangrijke rol in de snelheid van je metabolisme en dat is belangrijk wanneer je niet wilt aankomen in gewicht.

2. Citrusvruchten

Wie houdt er niet van een beetje citrus? Citrusvruchten zoals limoen smaakt lekker in je water of over een salade en het is nog eens gezond ook. Sinaasappels, citroen, limoen en grapefruit bevatten veel vitamine C en belangrijke antioxidanten. Daarom helpen je je lichaam te ontgiften.

En dat is nog niet alles. Citrusvruchten helpen ook om je bloed te zuiveren en je lever te ontgiften. Wil je meer tips om gezonder te leven? Lees deze 10 tips voor een gezonde levensstijl dan eens.

3. Groene verse kruiden

Verse kruiden geven smaak aan je eten en ze zijn nog eens gezond ook. Groene verse kruiden zoals basilicum, koriander, peterselie en waterkers bevatten veel antioxidanten en chlorofyl. Deze helpen om kankerverwekkende stofjes en zware metalen uit je lichaam te ontgiften.

Voeding die rijk is aan chlorofyl zoals groene kruiden en ook zeealgen, tarwe en gerst kunnen de effecten van elektromagnetische velden, röntgenstralen, microgolven, vliegreizen en blootstelling aan de zon helpen te verminderen.

4. Bittere kruiden

We blijven nog even in de hoek van de kruiden. En wel in de hoek van bittere kruiden zoals venkel, artisjokblad, paardebloemwortel en weegbree blad. Deze bitter smakende kruiden helpen namelijk bepaalde organen en andere delen van je lichaam te ontgiften. Hierbij kun je denken aan het reinigen van je bloed, je nieren, het lymfe stelsel, de lever en ze kunnen de bijnieren en de galproductie ondersteunen.

5. Paddenstoelen die ontgiften

“Op een grote paddenstoel, rood met witte stippen…” Wie kent het liedje niet? Paddenstoelen helpen niet alleen je lichaam te ontgiften, ze bevatten ook nog eens lekker veel eiwitten, mineralen en vitaminen. Dit maakt paddenstoelen zoals cantharellen, champignons en eekhoorntjesbrood tot een gezond en lekker voedingsmiddel. Ze helpen je darmgezondheid een handje, alsmede je immuunsysteem.

Door je lichaam te ontgiften voel je je lekker gezond en fit. Als je meer wilt weten over fit worden en je hebt een druk leven (wie niet tegenwoordig?), lees dan dit gratis artikel eens over 10 effectieve manieren om fit te blijven.

6. Gewoon groenten die je lichaam ontgiften

Gewoon groene en donkere bladgroenten helpen je lichaam te ontgiften, op een natuurlijke manier. Bladgroenten bieden een keur aan gezonde vitaminen, mineralen, plantensterolen en fytonutriënten.

Eet dagelijks zoveel mogelijk groenten. Je wordt er niet dik van omdat ze vrij weinig calorieën bevatten.

Ten slotte

Het is belangrijk om je lichaam dagelijks te ontgiften omdat je dagelijks allerlei giftige stoffen binnen krijgt. Hier kun je bijna niets aan doen. Die giftige stoffen bevinden zich gewoon om ons heen. Denk hierbij aan medicijnresten in ons drinkwater, uitlaatgassen van auto’s, de straling van je mobiele telefoon, pesticiden, landbouwgiffen, bepaalde kunstmatige zoetstoffen en zware metalen.

Je helpt je lichaam door voeding te eten die je lichaam helpen met het ontgiften. Testje; voel jij je regelmatig energieloos, moe en futloos? Eet dan eens (minimaal 3 weken) fors meer groenten, groene kruiden, citrusvruchten en paddenstoelen. Merk zelf het resultaat maar eens op.

You may also like