Lichtwering en privacy in huis: jij hebt het in de hand!


Iedere woning heeft raambekleding nodig. Niet alleen om de nodige privacy te schenken, maar ook om het licht uit de kamers te weren. De keuze uit raambekleding is nog nooit zo divers geweest. Kies je voor gordijnen? Dan krijg je direct 5 verschillende mogelijkheden voorgeschoteld. Iedereen die wel eens in een bouwmarkt is geweest, kan dit beamen. Vind je het lastig om de juiste beslissing te maken? Denk dan eens aan de rolgordijnen van Rolgordijnwinkel.nl. De afgelopen jaren hebben rolgordijnen enorm aan populariteit gewonnen. Tegenwoordig pronken ze in vrijwel iedere woning en kunnen we genieten van talloze voordelen. Wat die voordelen zijn? Dat vertellen we in dit artikel.

Makkelijk in gebruik

De raambekleding wordt steeds geavanceerder. Dit heeft uiteraard voordelen omdat de techniek steeds verder vooruit gaat. Toch kleeft hier ook wel een nadeel aan: de raambekleding wordt steeds lastiger te bedienen. Vooral voor senioren is dit een groot probleem en ook gezinnen met (jonge) kinderen kampen met problemen door de moeilijke bediening.

Met rolgordijnen is dit probleem verleden tijd. Deze pronken al jarenlang voor de Nederlandse ramen en zijn niet alleen zeer doeltreffend, maar genieten ook nog eens van een gemakkelijke bediening. Door het koordje op en neer te bewegen, kan je het rolgordijn gemakkelijk openen of sluiten. Een kind kan de was doen!

Veelzijdig

Anders dan bij andere raambekleding, heb je met de keuze voor rolgordijnen direct toegang tot tientallen opties. Je kunt kiezen uit meerdere kleuren, dessins, maten en stoffen. Hierdoor kan je het rolgordijn geheel naar eigen wens en smaak samenstellen. Zo is er altijd wel een gordijn die bij jullie interieur en woning past. Het rolgordijn scoort een dikke 10 als het gaat om veelzijdigheid!

Bepaal zelf de hoeveelheid privacy in huis

Rolgordijnen bieden je de mogelijkheid om zelf de hoeveelheid privacy in huis te bepalen. Bij gewone gordijnen is dit vaak niet mogelijk. Je kunt ze niet slechts ‘half’ sluiten om het gewenste resultaat te bereiken. Bij rolgordijnen heb je keuze uit enorm veel verschillende stoffen, waardoor je de privacy altijd kunt bewaken. Zo is het zonverduisterende rolgordijn ideaal voor de slaapkamer en kies je voor de woonkamer of keuken voor een lichtdoorlatende of transparante stof. Zo bepaal je zelf hoeveel licht je in huis wilt halen en wie er allemaal bij jou naar binnen mag kijken. Een rolgordijn bevordert het wooncomfort.

rolgordijn

Rolgordijnen voor een veilige woning

Er worden tegenwoordig steeds meer inbraken gepleegd. De inbraakcijfers rijzen de pan uit en we horen ook steeds meer over vernielingen en wangedrag. We worden continue gewaarschuwd om alle deuren op slot te doen, zelfs als we maar eventjes van huis zijn. Toch vergeten we vaak dat de raambekleding ook een cruciale rol speelt in de beveiliging van een woning.  Met rolgordijnen zorg jij ervoor dat mensen niet langer meer naar bunnen kijken. Dit geeft niet alleen de nodige privacy, maar zorgt er ook voor dat dieven niet zien wat je in huis hebt. Daarnaast is het lastig om te beoordelen of de bewoners thuis zijn. Wil je het ze echt extra lastig maken? Laat dan altijd een klein lampje branden in de kamer, ook als jullie van huis zijn. Zo kunnen inbrekers niet inschatten of je thuis bent.

Bekijk ook Wikipedia met Rolgordijn.

 

You may also like