Muuto-kast

Maak kennis met Muuto


De Scandinavische stijl blijft mensen voor zich winnen. Anno 2018 is deze stijl helemaal hip en we zoeken dan ook steeds meer nieuwe mogelijkheden om deze trend door te voeren in ons huis. Muuto biedt ons een geheel nieuw perspectief op deze stijl. Met lichte veranderingen en wat extra speelsheid geven ze een hele nieuwe dimensie aan de traditionele Scandinavische stijl. Het Muuto design kenmerkt zich door lichte kleuren en een moderne vormgeving. Het merk staat vooral bekend om haar prachtige meubels, maar heeft ook nog een bijzondere andere lijn: Muuto accesoires.

Muuto accesoires combineren met je inrichting

Wil je Scandinavië in huis halen? Voer deze stijl dan ook door in je accesoires. Deze woontrend staat bekend om haar minimalistische uitstraling en lichte kleuren. Ook met accesoires wordt er meestal wat ingehouden. Kenmerkend voor de accesoires van Muuto is dat ze stuk voor stuk eyecatchers genoemd kunnen worden. Je maakt gemakkelijk een statement met een bijzondere kapstok of een geweldige kaarsstandaard. De meubels vormen de basis en de accesoires geven een finishing touch. Zoals we gewend zijn bij de Scandinavische stijl zijn ook de accesoires in prachtige lichte kleuren en pasteltinten verkrijgbaar.

Muuto-Stacked

Bijzondere meubels

Muuto staat bekend om haar bijzondere kijk op de Scandinavische stijl. De merknaam is afgeleid van het Finse woord ‘Muutos’, wat je vrij kan vertalen naar ‘verandering’. Dat is ook precies wat deze meubels doen. Muuto heeft een aantal bijzondere meubels op de markt gebracht, die echt kenmerkend zijn voor dit merk. Vooral de Muuto Stacked collectie werd goed ontvangen. Dit zijn kasten die je los koopt en kan combineren tot een eigen kastenwand. Elke kastenwand is hierdoor uniek en door de symmetrische lijnen past het ook nog eens geweldig in de woontrends van deze tijd. Vervolgens kan jij je helemaal uitleven op het plaatsen van leuke accesoires, planten en foto’s in de kast. Ondanks dat de Scandinavische stijl typerend is voor zo min mogelijk accesoires, is dit toch een manier om jouw creativiteit de vrije loop te laten.

mutoo kasten

De Scandinavische stijl in huis brengen

Ben je benieuwd waar de Scandinavische stijl nu precies voor staat en hoe jij het in je huis kan doorvoeren? Met de volgende tips ademt jouw huis Scandinavië:

  • In het land waar deze stijl vandaan komt is het zeer lang en snel donker. Hierdoor hebben zij ervoor gezorgd dat het huis zo licht mogelijk is om zo meer gezelligheid en sfeer te creëren. Ook in de Scandinavische stijl zien we dit terug. Zorg dan ook voor zoveel mogelijk lichte kleuren en maak extra veel ruimte. Haal onnodige spullen weg en bewaar alleen onmisbare meubels.
  • Natuurlijke elementen kunnen niet ontbreken in de Scandinavische stijl. Gebruik dan ook zoveel mogelijk groen in huis en zorg voor zoveel mogelijk natuurlijke materialen.
  • De Scandinavische stijl en pasteltinten gaan hand in hand. Je wilt immers wat extra contrast aanbrengen in huis, zodat niet alles zo steriel oogt. Doormiddel van pasteltinten behoud je de rustige sfeer, maar geef je het wel een extra kleurrijk tintje.

muuto-hanglamp

You may also like