MAKE-UP-TIPS-VOOR-EEN-MOOIE-SIMPELE-MAKE-UP-1

Make up tips voor een mooie simpele make up


1. Reinig je gezicht.

Voordat je een goede make-up op kan zetten, moet je ervoor zorgen dat je goed gereinigd is en alle afvalstoffen van de nacht verwijdert zijn. Was het gezicht met een washgel of washfoam. Dep je gezicht droog, doe vervolgens lotion op een watje en ga hiermee over het gezicht. Breng dan een oogcrème en een gezichtsverzorging aan.

2. Gebruik een goede dagcrème.

Gebruik altijd een goede dagverzorging. Dit is natuurlijk afhankelijk van je huidconditie, maar let wel op dat er in je dagverzorging een hydraterend bestanddeel en een beschermingsfactor zit.

3. Kies de juiste foundation.

Zorg dat je een foundation gebruikt geschikt voor jouw huidconditie. De juiste kleur kies je door een tint te nemen die bijna hetzelfde is als jou eigen huidskleur. Smeer een beetje op je kaaklijn om te zien of de kleur juist is. Een foundation is niet om kleur te maken, maar om te egaliseren.
Doe een hoeveelheid van een halve pinda op je vingers en verdeel met je andere hand over beide handen en breng de foundation aan als je crème op je gezicht, kijk uit dat je geen strepen veroorzaakt en let vooral op je kaaklijn. Laat alles vloeiend lopen.

4. Gebruik een wenkbrauwpotlood.

Door je wenkbrauwen te accentueren creëer je uitdrukking in je gezicht. Doe dit met een wenkbrauwpotlood of een wenkbrauwpoeder. Breng geen harde tint aan, dit maakt je gezicht hard. Gebruik een zachte kleur en breng dit met de haargroei mee voorzichtig aan. Kam het daarna door, zodat het natuurlijk blijft.

5. Mascara.

Breng dan je mascara aan. Doe nooit een op en neer beweging in je mascara, hierdoor droogt je mascara sneller uit doordat er zuurstof in de mascara komt. Breng de mascara roller dicht bij de winperrand aan en breng deze met een ronddraaiende beweging naar boven toe over de wimper aan, tot aan de puntjes. Dit herhaal je tot je gewenste resultaat hebt behaald. Kijk uit als je op de onder wimpers ook mascara aanbrengt. Doe dit niet teveel anders krijg je van die poppenogen.

6. Blush of terracotta poeder.

Breng op je wangen een blush of een terracottapoeder aan om het gelaat iets wat kleur te geven. Volg hierbij de contour van je jukbeenderen. Gebruik hierbij ook niet een te donkere kleur, maar een tint die bij je uiterlijk past.

7. Lipgloss, lipstick en lippotlood.

De laatste stap in de make-up zijn de lippen. Het ligt er een beetje aan waar je van houd of je een lipgloss of een lipstick gebruikt. Zelf ben ik wat gekker op lipgloss en dan in een nude kleur met een klein schittertje. Dit breng je eenvoudig met het penseel aan. Voor degene die last hebben van lijntjes in de lipcontour, zijn er lippotloden. Deze zijn natuurlijk ook goed te gebruiken als je geen lijntjes hebt. Maar voor degene onder ons die dit wel hebben, een lippotlood zorgt ervoor dat de kleur van de lipstick of lipgloss niet doorlopen. Erg prettig dus.

8. Daarna weer goed reinigen.

Voordat je savonds naar bed gaat is het verstandig om je huid weer goed te reinigen. Dit voorkomt mee-eters en zorgt ervoor dat je huid zich goed kan herstellen zodat je huid er langer jong uit zal zien. Reinig de huid met een reinigingmilk of foamwash en vervolg met een wattenschijfje met lotion.

9. Gebruik een goede nachtverzorging.

Sluit af met een goede nachtverzorging. Breng een verzorgende oogcrème en een herstellende nachtverzorging aan, zodat je huid gezond en mooi blijft en goed kan herstellen.

10. Hygiëne.

Let op je hygiëne als je bezig bent met je huid en make-up. Zorg ervoor dat zodra je met je handen je gezicht aanraakt dat je je handen van te voren hebt gewassen. En werk je met penselen of sponsjes, zorg dan ook dat deze schoon zijn. Dit kun je doen door ze te wassen met een milde shampoo en daarna nog af te nemen met pure Alcohol. Flesjes zijn verkrijgbaar bij de drogist.

You may also like