uitstellen ejacutatie

Je man helpen met ejaculatie uitstellen


Wil je jouw man helpen met het uitstellen van de ejaculatie? Dan zijn daar verschillende oplossingen voor te bedenken. Zo kunnen jullie langer van het vrijen genieten en is het mogelijk om jullie seksleven te verrijken.

uitstellen ejacutatie

Hoe werkt het uitstellen van een ejaculatie?

Het uitstellen van de ejaculatie kan op verschillende manieren. Maar wat is te vroeg klaarkomen nu eigenlijk? De helft van de mannen komt ongeveer binnen 5 minuten klaar na de penetratie, bij andere mannen duurt dit langer. Een klein deel van de mannen komt al binnen een minuut klaar. Medisch gezien wordt er in dat geval van een vroegtijdige zaadlozing gesproken. Hoe komt dit nu precies? De vroegtijdige zaadlozing kan verschillende oorzaken hebben. Zo zijn er mannen die door psychologische factoren haast ervaren bij het verkrijgen van een orgasme of is er sprake van stress. Daarnaast kunnen biologische factoren een rol spelen. Sommige mannen zijn meer gefocust op het verkrijgen van een orgasme en zullen daardoor sneller klaarkomen. Wanneer je seks met jouw man hebt, kom je meestal niet klaar door gepenetreerd te worden, toch is het voor veel vrouwen prettig om gepenetreerd te worden en zou het voor jullie allebei prettig zijn als hij het iets langer volhoudt.

Een aantal manieren om vroegtijdig klaarkomen te voorkomen:

  • Condoom gebruiken

Door middel van een condoom is er minder wrijving tijdens het penetreren. Voor een man is het daardoor eenvoudiger om het orgasme uit te stellen. Daarnaast wordt er een pauze ingelast als er een condoom wordt omgedaan, ook dit neemt een stukje van de opwinding weg. Soms wordt deze methode gebruikt in combinatie met verdovende crème, op deze manier verminderen de seksuele prikkels en kan het klaarkomen langer worden uitgesteld.

  • Medicijnen gebruiken

Medicijnen kunnen klachten verminderen als er een biologische oorzaak is voor premature ejaculatie. Middelen die een vertragende werking hebben: dapoxetine en antidepressiva uit de groep SSRI’s. Indien je voor medicatie kiest, is het belangrijk om het daar met een arts over te hebben en uiteraard eerst ook met jouw man of vriend.

  • Knijpen

De knijptechniek is een manier waarop de bloedtoevoer naar de penis stopt. Pas wanneer een man klaarkomt kan hij deze techniek toepassen. Hij kan de penis afknijpen door duim en wijsvinger onder de eikel te leggen. Door dit twintig seconden vol te houden, zal het bloed uit de penis verdwijnen en kan het orgasme worden uitgesteld.

  • Seks onderbreken

Wanneer jullie even stoppen met de seks, kan de opwinding verdwijnen en is de ejaculatie uit te stellen. Als jouw man of vriend bijna klaarkomt kun je dit ook op een speelse manier oplossen door van standje te wisselen of helemaal te stoppen met de seks. Daarna kun je weer verder en beleef je langer plezier. Door hier samen over te praten hoeft jouw partner zich hier niet voor te schamen.

Je kunt de bovenstaande tips samen met jouw man bespreken of je kunt hem er subtiel op wijzen. Uiteraard is het belangrijk dat er geen enkele druk is, op de lange termijn is dit de belangrijkste manier om een lang en vruchtbaar seksleven te ervaren.

 

You may also like