Merkschoenen kopen

Merkschoenen kopen: zo scoor je ze voor een lagere prijs


Ben je dol op schoenen en zie je door de bomen het bos niet meer? Als je werkelijk overal waar je kijkt leuke schoenen ziet is het tijd om aan de rem te trekken. Natuurlijk mag je jezelf best verwennen, maar je portemonnee geniet hier vaak een stuk minder van en die klaagzangen van je partner ben je eigenlijk ook wel zat. Toch is het kopen van non-merk schoenen ook geen optie. Je wilt immers wel gaan voor de kwaliteit die je zo gewend bent van merkschoenen. Daarnaast zorg je er door het kopen van merkschoenen voor dat er gelet wordt op de arbeidsomstandigheden tijdens het productieproces De schoenen van Floris van Bommel worden bijvoorbeeld enkel geproduceerd onder goede arbeidsomstandigheden en zo kunnen we nog een aantal goede merken opnoemen. Genoeg redenen om dus toch voor merkschoenen te gaan. Met behulp van de volgende tips scoor jij merkschoenen voor een fijne prijs.

1.         Houd de uitverkoop in de gaten

Vrijwel elk schoenenmerk heeft jaarlijks een sale. In de sale koop je merkschoenen voor een lage prijs. Je kan er ook voor kiezen om het hele jaar te sparen en tijdens de sale helemaal los te gaan. Zo kan je meerdere paren aanschaffen voor het gehele jaar. Kan je je koopdrang niet zolang bedwingen? Bekijk dan meerdere merken. Niet alle merken hebben rond dezelfde tijd sale. Zo kan je toch aan je koopimpuls toegeven voor een wat lagere prijs.

2.         Spreek met jezelf een bedrag af

Ga je shoppen en weet je bijna zeker dat je dat ene paar Floris van Bommel schoenen niet kan laten liggen? Spreek dan van tevoren een bepaald bedrag met jezelf af. Neem dit geld ook contant mee en laat je pinpas thuis. Zo voorkom je onnodige aankopen en kun je niet meer uitgeven dat dit bedrag.

floris van bommel schoenen

3.         Ga voor tweedehands schoenen

Veel vrouwen zijn er dol op: tweedehands aankopen doen. Toch gaat het kopen van tweedehands schoenen voor de meeste vrouwen toch te ver. Maar waarom eigenlijk? Er worden genoeg schoenen aangeboden die zo goed als nieuw zijn. Meestal komen deze dan ook af van vrouwen die in een impuls schoenen hebben gekocht of waarbij ze eigenlijk helemaal niet zo lekker zaten. Ga bij het kopen van tweedehands schoenen altijd langs de verkoper. Zo kan je ze eerst goed passen en weet je precies in welke staat ze worden verkocht.

4.         Heb je ze wel echt nodig?

Jezelf afvragen of je de schoenen echt nodig hebt, is misschien wel de belangrijkste budgettip die we je kunnen geven. Veel schoenen worden uit impuls gekocht en verdwijnen ergens achter in de kast. Natuurlijk mag je jezelf best wel eens verwennen, maar probeer dit niet te overdrijven. 6 paar pumps of 10 paar sneakers zijn echt niet nodig. Kies, als je houdt van afwisseling, van elk soort schoenen 2 paar uit en je zit altijd goed.

You may also like