MET-EEN-LACH-GAAT-HET-BETER-425x255

Met een lach gaat het beter


Het is nu echt voorjaar aan het worden, heerlijk alles ziet er weer vrolijk uit, de temperatuur begint al lekker te stijgen en ‘s ochtends is het zooo lekker. Je begrijpt het voorjaar is een van mijn favoriete seizoenen. Ik vind het heerlijk ‘s morgens vroeg, als de dauw nog op de grond hangt en het zonnetje al zijn best aan het doen is om alles op te warmen, een frisse ochtend bries over je gelaat en dan genieten….

bos

Grappig is toch ook dat heel veel mensen opknappen van mooie weer… in hun humeur bedoel ik dan. Wij hebben een hond en dus kom ik regelmatig op straat, in het bos, op het strand en noem maar op. Het verbaasd mij dan wel eens dat mensen zo nors, onbeleefd en een soort van uit de hoogte zijn. Als je eens goed je ogen open doet zie je hoeveel mensen er met een ontevreden gezicht rondlopen. En dat verbaasd mij enigszins wel en het roept bij mij de vraag op: Zouden veel mensen niet gelukkig zijn?

Steeds vaker kom ik erachter dat er toch best wel heel veel mensen zijn die niet doen wat ze eindelijk zouden willen in het leven. Zij laten zich tegen houden door de zogenaamde normen en waarden van de ‘verzonnen’ maatschappij, of door hun omgeving, of hun partners. Jammer dat mensen zich zo door mensen, materiaal, geld en status laten beïnvloeden om zo volledig voorbij te gaan aan hun eigen wensen in het leven.

Sommigen mensen kunnen dit heel goed volhouden, zetten de bekende knop in hun hoofd om en leven naar de maatstaven van anderen, hoe lang ze dit vol kunnen houden…., tja dat is afhankelijk of ze ooit met zichzelf aan de slag gaan. In ieder geval is gebleken dat mensen die het niet volhouden in een farce te leven, sneller tegen de zogenaamde Burn Out oplopen.

Anderen komen er al veel sneller achter dat ze willen leven, dat het leven dat ze leven ze benauwd. Deze groep gaat op zoek naar zichzelf en hun wensen. En wat blijkt…, als je doet wat je leuk vindt, werk waar je hart in ligt bijvoorbeeld, word je een heel stuk gelukkiger en kan je veel beter van de kleine dingen in het leven genieten.
En als je dat kan, van de kleine dingen genieten, dan wordt het leven toch best wel heel erg leuk…

bos1

Want laten we eerlijk zijn, hoe genieten is het…,in alle stilte opstaan en alleen de vogeltjes horen fluiten, door het dauw in het gras een konijntje weg zien hoppen, het zonnetje zien opkomen die met zijn stralen je al probeert te bereiken en dan heerlijk in die rust genieten van je ontbijtje en een lekkere warme kop thee. Dit is toch wel een heerlijk begin van je dag, of niet soms?
Dan is het waarschijnlijker ook mogelijk om dat heerlijke ontspannen, vrolijke gevoel vast te houden en dat uit te dragen. Zeg elkaar in het voorbij gaan eens gedag, of maak eens een praatje met een wild vreemde. Zo komen de leukste gebeurtenissen vaak zomaar op je pad.

You may also like