Moderne, hippe leesbrillen


Merk je op dat je armen te kort worden omdat je je leesboek of tijdschrift steeds verder van je af moet houden om het te kunnen lezen? Kost het je steeds meer moeite om op een ontspannen manier te lezen? Dan wordt het misschien hoog tijd om eens te gaan kijken voor een leesbril. Tegenwoordig zijn er gelukkig een hele hoop prachtige monturen beschikbaar die je heus met trots zult dragen. Het enige wat nog rest is om een montuur en design te vinden dat precies bij jou past. Hoe je dat doet? Dat leggen we je maar al te graag uit.

Wanneer heb je een leesbril nodig?

Hoe kom je erachter of je daadwerkelijk een leesbril nodig hebt of dat het nog niet echt nodig is? Het meest zeker ben je natuurlijk wanneer je je ogen laat nakijken door een opticien. Die kan precies zien hoe sterk jouw afwijking is en waar jouw ogen behoefte aan hebben. Bovendien krijg je in sommige gevallen, dat is afhankelijk van jouw verzekering, een bril per jaar vergoed. Het kan zeker wat opleveren om hier even in te duiken. Vaak wanneer mensen de 40 jaar passeren worden hun ogen slechter. De kleine lettertjes worden wat onduidelijker en het kost een hoop meer moeite om teksten te kunnen lezen. Dit kan daarnaast ook hoofdpijn veroorzaken. Mocht je deze symptomen herkennen? Dan is het verstandig om eens een bezoekje te brengen aan de opticien.

Hoe vind je het montuur dat bij je past?

Het is inmiddels duidelijk: je hebt een leesbril nodig. Wanneer je echter pas net aan je eerste bril begint of gewoon graag met de tijd meegaat, dan wil je wel een bril die precies bij je past. Een mooie, stijlvolle bril zet je immers met plezier op en zal je dus ook vaker gebruiken. Er is maar een manier om erachter te komen wat bij je past en dat is door ontzettend veel monturen met elkaar te vergelijken. Je kunt het jezelf wat gemakkelijker maken door vooraf goed te weten welke kleuren goed bij je gezicht en haren passen. Vaak zijn mensen onder te verdelen in warme en koude types. Bij de een staan kleuren als rood, bruin en geel beter terwijl het gezicht van andere mensen juist opleeft van koele tinten.

You may also like