Moeite-met-de-dag-te-beginnen-425x255

Moeite met de dag te beginnen?


Ken je dat, je wekker gaat ‘s ochtends af en je bent heel haastig op zoek naar de snooze knop. Na de derde keer snoozen moet je echt opstaan omdat je anders te laat op je werk komt. Al zuchtend en steunend raap jij je spullen bij elkaar om even goed wakker te worden onder de douche…. Voor heel veel van ons is dit een heel bekend ochtend ritueel en… niet echt geweldig, want je hele dag wordt erdoor beïnvloed.

Zelf heb ik er regelmatig last van ;) en ben ik op zoek gegaan om dit te voorkomen of nou ja om mijn ochtend ritueel lekkerder te laten lopen. Voor wie dit ook wil.., lees lekker met mij mee.
Ik ben een artikel tegen gekomen over mindfulness en om zo je dag te beginnen. Overal voor openstaande ben ik gaan lezen en heb het toegepast en ik moet zeggen dat het wel erg lekker is, zeker als je het druk hebt (wie niet tegenwoordig).

Waar draait het om? Het draait vooral om het bewust worden en even de tijd te nemen voor jezelf, al is het maar vijf minuten.
Ik ben dus begonnen gelijk bij het wakker worden, zodra de wekker gaat (zet ik deze nog steeds op snooze om te voorkomen dat ik weer in slaap val) concentreer ik mij op mijn ademhaling. Even goed diep ademhalen, je buik vullen, je borst vullen even de adem vast houden en rustig weer uitademen. Geleidelijk ga jij je bewust worden van alles om je heen, maar ook je gevoelens en gedachten. Bedenk je goed hoe jij je voelt en probeer negatieve gevoelens te laten overspoelen met positieve. Zodat jij met een goed humeur uit je bed stapt. Ik moet zeggen het heeft wel even oefening nodig, maar uiteindelijk is het zo lekker dat je goedgehumeurd uit je bed stapt.

Dan probeer ik even vijf minuutjes te mediteren, ik zou dit wel langer willen maar daar heb ik helaas de tijd niet voor en vijf minuutjes is toch ook een begin…
Door deze ‘korte’ meditatie ontstaat er wel een vorm van rust, waardoor de hele dag wat rustiger is en de stress beter te verwerken is.
Dan komt mijn favoriete stukje en dat is jezelf even verzorgen, je lichaam dan. Dus even die douche nemen, je tanden poetsen, tong reinigen, neus reinigen en na de douche je lichaam heerlijk verwennen met een lekker bodyverzorging en je gezicht oppeppen met je gezichtsverzorging. Natuurlijk voor de dames je ook voorzien van een dagelijkse make-up en je haar verzorgen, zo kom je weer stralend voor de dag.
Een ander heel belangrijk onderdeel van het goed en mindful beginnen van je dag is het ontbijt. Laat het nieuws even voor wat het is en zet ook de radio uit. Ga even heerlijk met jezelf in alle rust genieten van je ontbijt en een kopje thee of koffie en… geniet ervan! Laat alles je smaken en bedenk je daarbij ook wat je in je lichaam stopt ;)
Dan komt de tijd dat je naar je werk moet, naar school of de kinderen naar school brengen. Let op dat je op tijd van huis gaat, zodat je geen haast hoeft te hebben en je op je gemak naar je bestemming kunt.

Echt je zal merken als je net dat kwartiertje eerder opstaat en dit bovenstaande toepast dat je veel ontspannender aan je dag begint en de dag veel lekkerder doorkomt. Wat wel handig is…probeer ook op tijd naar bed te gaan, anders wordt dat kwartiertje toch blijven liggen heel verleidelijk en begin je weer met haast aan je ochtend. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden

You may also like