Dit moet je weten over Bach Bloesem Therapie

Dit moet je weten over Bach Bloesem Therapie


In 1930 ontdekte een Engelse arts Bachbloesemtherapie, een alternatieve geneeswijze die gebruik maakt van de energie van bloemen. De energie van planten en bomen wordt getransformeerd tot bloemenextracten om negatieve mentale toestanden zoals stress, depressie en angst in evenwicht te brengen. We vertellen je hier hoe dit in zijn werking gaat.

Dit moet je weten over Bach Bloesem Therapie

Het gebruik van verschillende soorten bloemen

Bach remedies gebruiken 38 verschillende soorten bloemen. Gewoonlijk worden tot zeven verschillende bloemen geselecteerd en gecombineerd tot een Bach bloesemextract. Deze combinatie wordt gewoonlijk ten minste 4 druppels x 6 keer per dag ingenomen. Deze druppels kunnen rechtstreeks op de tong worden aangebracht of kunnen worden verdund met andere vloeistoffen zoals een glas water, frisdrank of een kopje thee.

De effecten van Bachbloesemtherapie

Mensen die bloemenextracten nemen, stellen een verbeterd mentaal en emotioneel welzijn te ervaren. Bachbloesemtherapie kan je niet alleen helpen bij het herstellen van mentale en emotionele harmonie, maar is ook effectief bij de behandeling van geestelijke gezondheidsproblemen zoals verslavingen, woede, angst, depressie, fobieën, verdriet, ongeduld, gebrek aan zelfvertrouwen, gebrek aan eigenwaarde en eenzaamheid. Het moet gezegd worden dat er geen wetenschappelijk bewijs is, maar er zijn vele anekdotische verslagen van gebruikers van over de hele wereld die Bachbloesemtherapie hebben gebruikt en aanzienlijke voordelen hebben ervaren.

Bloemenextracten tegen angst

Veel mensen hebben Bach remedies gebruikt om angst te verminderen. Er is geen specifiek wetenschappelijk bewijs dat bloemenenergie angst vermindert, maar er zijn vele rapporten en ervaringen van mensen die stellen dat het gebruik van bloemenextracten om angst te verminderen effectief is. Dit komt omdat de geur van Bach remedies een kalmerend effect heeft en helpt om zich te concentreren op het creëren van positieve emoties.

Essences voor pijn

Verschillende studies hebben aangetoond dat Bach remedies bepaalde soorten pijn kunnen verlichten. Naar verluidt kan het insmeren van het getroffen gebied met crèmes die extracten van verschillende bloemen bevatten, de pijn verlichten. In één zo’n studie bleken de biologische eigenschappen van bloemenextracten te helpen het gevoel van pijn te verminderen. Andere onderzoekers hebben vastgesteld dat bloemenextracten de pijn lijken te verlichten doordat ze mensen in staat stellen zich te concentreren op hun geestelijke gezondheid in plaats van op hun lichamelijke pijn.

Bloemencombinaties

Bij Bach bloesemtherapie is het belangrijk om te kiezen voor de juiste combinatie van bloemen. Het is daarom aan te raden om te werken met een Bach bloesemtherapeut die vertrouwd is met de verschillende Bach bloemen. Als je op zoek bent naar hulp van de bloesemtherapeut, kijk op Digibach.nl voor meer informatie. Het is ook belangrijk om jouw toestand objectief te beoordelen. Dit is niet altijd gemakkelijk, maar het kan nuttig zijn om bloemenextracten te gebruiken bij meditatie. Dit bevordert een gevoel van kalmte, wat kan helpen bij het beter beheersen van jouw emoties.

 

 

 

 

 

You may also like