MSM zwavel voor een gezond en sterk lichaam


Niet iedereen is bekend met de heilzame werking van MSM supplementen. Om hier meer over te weten is het belangrijk dat je weet was MSM eigenlijk precies inhoudt. MSM is een bestanddeel dat we zowel in dieren, planten als mensen aantreffen. Het wordt ook wel een natuurlijke vorm van zwavel genoemd. MSM is de afkorting van MethylsulfonylMethaan. Dat klinkt als een zeer moeilijk en complex begrip, maar is eigenlijk iets heel eenvoudigs. MSM komt voor in vrijwel alle voedingsstoffen die we dagelijks tot ons nemen. Het is een wateroplosbare substantie die gevonden wordt in alle levende organismen van deze wereld. MSM is de bouwsteen voor alle andere vitamines en mineralen in ons lichaam. Je kan het zien als de pleister die alles bij elkaar houdt. Een tekort aan MSM zal het lichaam dan ook belemmeren om zijn cruciale functies uit te voeren. In deze blog vertellen we meer over de heilzame werking van MSM en waarom het verstandig is om MSM als supplementen te gebruiken.

MSM complex

Waarom is MSM belangrijk voor de werking van ons lichaam?

Veel mensen vinden het idee van zwavel in hun lichaam een beetje vies. Toch is het iets wat iedereen nodig heeft. Wetenschappers zien MSM zwavel dan ook als de belangrijkste voedingsstof voor het menselijk lichaam. Maar waarom is MSM zo belangrijk voor de werking van ons lichaam? Allereerst is het belangrijk om te weten dat de mens geen MSM aanmaakt, maar dit wel verbruikt en nodig heeft om te functioneren. Hierdoor is het een stofje dat we zelf tot ons moeten nemen met supplementen of door het aanpassen van onze voeding. Ons lichaam gebruikt MSM onder andere voor het bevorderen van de doorlaatbaarheid van alle cellen en het aanmaken van rode bloedcellen en aminozuren. Ook wordt insuline aangemaakt onder de invloed van MSM.

MSM speelt een belangrijke rol bij chronische ziektes

De belangrijkste functie van MSM is het bevorderen van de doorlaatbaarheid van alle cellen. Veel mensen zullen dit niet direct als iets belangrijks beschouwen, maar het is wellicht belangrijker dan je denkt. Als de doorlaatbaarheid van de cellen niet wordt gestimuleerd, is de kans groter dat de cellen hard worden. Dit zien we dan ook vaak gebeuren bij een tekort aan MSM in het menselijk lichaam. Hierdoor kan het lichaam minder afvalstoffen afvoeren en hopen deze op tussen de cellen. Hierdoor kunnen belangrijke cellen defect raken. Deze cellen zijn vervolgens ook slecht te herstellen en zullen zich juist vermenigvuldigen, waardoor je lichaam beïnvloed blijft worden door deze slechte cellen. Dit zie je gebeuren bij de meeste chronische ziektes, zoals astma, darmontstekingen, chronische rugpijn, reuma en slijmbeursontstekingen. Om het risico op chronische aandoeningen te voorkomen is het belangrijk dat je geniet van een gezond en gevarieerd voedingspatroon in combinatie met MSM voedingssupplementen. Natuurlijk kunnen bovenstaande ziektes niet helemaal verholpen worden door het MSM gehalte in het lichaam te verhogen, maar het kan zeker wel baat hebben bij een verlichting van de klachten.

Om jouw lichaam gezond en vitaal te houden is het raadzaam om dagelijks een dosering van MSM supplementen tot je te nemen.

You may also like