Hout in je interieur

Een natuurlijke look? Gebruik hout in je interieur


Hout is een prachtig natuurlijk materiaal, waarmee vele accessoires en meubels van gemaakt worden. Hout is recyclebaar en erg duurzaam, om deze redenen is hout erg populair voor in een trendy interieur. Hout geeft sfeer en een natuurlijke uitstraling aan je interieur.

Voor een natuurlijke look in huis kan je hout op verschillende manieren terug laten komen. Denk bijvoorbeeld aan meubelstukken, decoratie of woonaccessoires van hout. Een hout bijzettafel is ook erg geliefd en trendy op dit moment!

Natuurlijke look voor je interieur

Bijna iedereen heeft wel één meubelstuk in huis dat gemaakt is van hout. Toch is niet al het hout hetzelfde. Iedere houtsoort heeft zo zijn eigen uitstraling en eigenschappen. Door hout te beitsen, lakken of verven geeft u het materiaal weer een heel ander uiterlijk. Hout kan verschillende uitstralingen hebben, denk aan rustiek, natuurlijk, warm, elegant en nog veel meer. Kies ook voor de natuur in huis en kies voor meubilair en accessoires van hout.

Woonstijl met hout

Hout in je interieur ziet er stijlvol, natuurlijk en trendy uit. Echter moet je het wel doseren. Zet niet je gehele interieur vol met hout. Zo creëer je een soort “sauna effect” en dat is wat je niet moet hebben. Wanneer u hout in je interieur komt dit beter tot hun recht voor een rustige en heldere achtergrond.

Hout is goed te combineren met wit. De witte kleur past bij bijna alle houtsoorten. Door de combinatie van wit en de natuurlijke kleur van hout creëer je een prachtig contrast in je woning. Ook is hout te combineren met rood en blauw, echter geldt dit niet voor iedere houtsoort. Het is belangrijk om hier even op te letten.

Tijdloze uitstraling

Houten meubelen en decoratieve objecten zijn al vele jaren erg populair. Het leuke aan hout is dat dit tijdloos mooi is. De meeste meubelen van hout zijn door hun ontwerp terughoudend, maar door het prachtig natuurlijke materiaal is het hout toch aanwezig. Je kent het wel een kast, dressoir of ander erfstuk van hout die eigenlijk al jaren in je woning staat. Dit toont nog maar eens hoe tijdloos hout in je interieur is. Is het meubel toch wat ouderwets geworden? Dan kan je het met behulp van lak of verf een nieuwe uitstraling geven. Ook dit is een groot voordeel van hout, je kan het continu aanpassen naar de laatste trends. Zo blijft het materiaal trendy en modern om vervolgens nog jarenlang mee te gaan in je interieur.

You may also like