nekklachten slapen oplossing

Nekklachten na het slapen? Dit is de oplossing!


Vermoeid druk je de wekker uit en ga je overeind zitten. Voordat je goed en wel bent opgestaan, voel je al dat vandaag geen goede dag gaat worden. Je nek voelt stijf aan en je rug kraakt bij elke beweging. ‘Vast verkeerd gelegen,’ denk je nog. Herkenbaar?

Jaarlijks bezoeken duizenden Nederlanders hun huisarts voor nek- en rugklachten. Ze kampen met vermoeidheid, een slechte weerstand en pijnlijke spieren. Je bent dan ook echt niet de enige die hier last van heeft. Vervelend is het wel. Gelukkig is het in de meeste gevallen gemakkelijk op te lossen. We kunnen dit wijten aan een verkeerd matras, kussen en soms zelf aan het bed zelf. Vreemd eigenlijk, we staan elke dag op met dezelfde klachten en koppelen dit niet aan de ware boosdoener: ons bed. Nekklachten na het slapen zijn niet alleen ontzettend vervelend, maar heeft ook invloed op je dagelijkse activiteiten. Hoog tijd om daar dus verandering in te brengen. In dit artikel vertellen we hoe je dit oplost en weer kunt genieten van een fijne en lange nachtrust.

nek klachten

Is mijn kussen de boosdoener?

Bij het uitzoeken van een kussen, zullen slechts weinig mensen echt letten op de eigenschappen die voor hun belangrijk is. Ze letten vooral op de prijs en leggen even hun hoofd neer om de zachtheid te beoordelen. Als een kussen heerlijk ligt, is deze geschikt voor mij. Dat is een gedachtegang die veel mensen hanteren. Toch is die gedachte niet helemaal correct. Iedereen heeft baat bij een ander soort hoofdkussen, dat betekent niet dat alle andere kussens niet lekker liggen, simpelweg dat zij jouw nek niet genoeg steun kunnen bieden. Dit hangt af van een aantal factoren:

  • De slaaphouding: mensen die vooral op hun zij slapen, hebben baat bij een stevig, hoog en dik kussen. Een buikslaper heeft weer meer baat aan een zacht en laag kussen.
  • Het matras: ondanks dat een goed kussen veel nekklachten kan voorkomen, is het ook belangrijk om het matras eens flink onder de loep te nemen. Een matras dat zich slecht vormt naar jouw lichaam, kan bepaalde drukpunten in het lichaam afknellen. Hierdoor krijg je sneller te maken met rug- en/of nekklachten. Let er daarom altijd op dat je niet alleen naar het juiste hoofdkussen kijkt, maar ook op de conditie van het matras let.

kussen

Een nieuw bed kopen

Wil je het direct goed aanpakken? Schaf dan een nieuw bed met alle toebehoren aan. Laat je adviseren en inspireren door de medewerkers in een speciaalzaak en neem vooral de tijd. Een goed bed is van essentieel belang voor een fijne en diepe nachtrust. Bovendien verkleint het de kans op lichamelijke ongemakken na het slapen.

Met slaapsystemen op maat kies jij altijd voor een bed die perfect geschikt is voor jouw lichaam, wensen en de ruimte in de slaapkamer. Slaapsystemen zijn speciaal gericht op het ondersteunen van het lichaam. Deze zijn ontworpen om zelfs de slechtste slapers weer aan een goede nachtrust te helpen. Bovendien heb je keus uit tientallen verschillende modellen, kleuren, stijlen en materialen. Hierdoor kan je het bed helemaal aanpassen naar eigen wens en smaak. Dat wordt binnenkort weer heerlijk slapen!

You may also like