Nieuw telefoonabonnement afsluiten

Nieuw telefoonabonnement afsluiten? Hier moet je op letten!


Wil je binnenkort een nieuw telefoonabonnement voor jouw smartphone afsluiten? Dan schrik je waarschijnlijk een beetje als je het aanbod ziet. Er zijn enorm veel abonnement verstrekkers op de markt aanwezig. Vaak zie je door de bomen het bos niet meer. Waar moet je immers nog op letten als je een telefoonabonnement afsluit? Enkel op het maandtarief of zijn er nog meer zaken waar je rekening mee moet houden? Hoe vind je überhaupt de goedkoopste aanbieder? Wij zetten een aantal tips voor jou op een rijtje.

Abonnementen vergelijken

Ben je op zoek naar het beste abonnement? Vergelijk dan hier de goedkoopste abonnementen voor je telefoon en sluit de beste deal! Natuurlijk kunnen we het wel heel mooi vertellen, maar uiteindelijk is het de prijs die telt. Je wil simpelweg niet te veel betalen voor het abonnement. Dat is ook logisch. Natuurlijk zijn er ook andere zaken die van belang zijn, maar het uiteindelijke tarief blijft de belangrijkste reden om juist wel of niet voor een bepaald abonnement te kiezen. Maar hoe vind je de voordeligste aanbieder?

Tegenwoordig zijn er heel veel online vergelijkingstools die het mogelijk maken om binnen één oogopslag te zien waar je het voordeligst uit zal zijn. Hierdoor is het vergelijken van abonnementen een stuk minder tijdrovend geworden. Natuurlijk kan je het vergelijkend onderzoek ook zelf doen. Hier gaat echter veel tijd in zitten en je ziet eenvoudig iets over het hoofd. Daarom kan je beter gebruikmaken van een online vergelijkingstool. Dat bespaart je een hoop stress én tijd!

Abonnementen vergelijken

Abonnement met telefoon of sim only?

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een abonnement met telefoon. Vaak omdat ze simpelweg niet over voldoende financiële middelen beschikken om de telefoon los te betalen. In dit geval krijg je de telefoon ‘gratis’ of voor een lagere prijs bij je abonnement. Natuurlijk betaal je de telefoon uiteindelijk wel terug. Zie het eigenlijk als een soort lening. Op je maandelijkse abonnementskosten wordt iedere keer een klein bedrag extra gerekend, hiermee worden de kosten voor de telefoon afgelost. Mede hierdoor zit je ook langer aan het abonnement vast, net zo lang als het duurt totdat de telefoon is afgelost. Van tevoren spreek je een looptijd af, hier moet je je ook aan houden. Je kunt er dus niet tussentijds voor kiezen om een gedeelte van de ‘lening’ af te lossen. De kosten blijven iedere maand gelijk.

Vergeet niet dat zowel abonnementen met als zonder toestel vergelijken een goed idee is. De prijzen blijven zeer uiteenlopend. Ook als je voor een sim only abonnement kiest!

Met een sim only abonnement ben je op de lange termijn vaak voordeliger uit. Ook als je de smartphone daarnaast nog los moet kopen. Bovendien biedt een smart only abonnement vaak veel meer flexibiliteit. Er zijn abonnementen waarbij de looptijd ook 1 a 2 jaar is, maar je kunt ook kiezen voor een sim only abonnement die maandelijks opzegbaar is. Een sim only abonnement is dus vaak de meest geschikte keuze.

Let op! Kies je voor een sim only abonnement en koop je vervolgens pas een smartphone? Zorg er dan wel voor dat je de juiste simkaart besteld. Veel smartphones werken met een micro simkaart, maar er zijn er tegenwoordig ook veel die van een nano chip gebruik maken. Het is natuurlijk mogelijk om een simkaart te knippen, maar het is eenvoudiger om direct de goede te bestellen!

You may also like