Nieuwe keuken kopen met een klein budget

Nieuwe keuken kopen met een klein budget, zo pak je dat aan!


Voor een kwalitatieve keuken betaal je logischerwijs veel geld. Toch betekent dit niet dat er geen keukens verkrijgbaar zijn voor schappelijke prijzen. Daarnaast kunnen ook die goedkopere keukens van uitstekende kwaliteit zijn, als je maar weet waar je moet zoeken en waar je op moet letten. Ben jij toe aan een nieuwe keuken, maar laat je budget dit eigenlijk nog niet toe? Met de volgende tips koop jij een nieuwe keuken, zonder buiten je budget te gaan!

Vraag om advies aan een keukenspecialist

Niet alle keukens hoeven even duur te zijn. Dit is afhankelijk van je eigen wensen en persoonlijke voorkeuren. Waar sommige vrouwen het liefst over twee ovens en zeer complexe apparatuur willen beschikken, zijn anderen al tevreden met een oven, koelkast, vriezer en een vaatwasser. Het hoeft niet altijd even extravagant.

Om binnen je budget te blijven is het dan ook belangrijk om vooraf te bepalen wat echt noodzakelijk is en wat eerder luxeproducten zijn. Vooral de inbouwapparatuur kan aardig in de papieren lopen, zeker als je voor de meest luxe apparatuur kiest. Vraag daarom ook om advies aan een keukenspecialist. Leg duidelijk uit wat jouw wensen zijn en wat het budget is wat jij voor ogen hebt. Een specialist kan jou waarschijnlijk direct vertellen of dit mogelijk is of dat je je verwachtingen misschien meer naar beneden (of juist naar boven) moet stellen.

gele keuken

Kijk in meerdere winkels

Een veel voorkomende fout is dat mensen alle spullen direct in dezelfde winkel willen kopen en verder niet meer kijken. Toch is het slimmer om bij meerdere winkels offertes op te vragen en het ook het aanbod goed te bekijken. Door concurrentie, kortingsweken of andere acties kunnen de prijzen namelijk per winkel zeer uiteenlopend zijn. Zo kan het zomaar zijn dat je voor dezelfde winkel in de ene winkel zomaar tientallen euro’s goedkoper uit bent. Hou daarom je ogen goed open en doe eerst research voordat je met een prijs akkoord gaat.

Je kan er uiteraard ook voor kiezen om met beide partijen in gesprek te gaan. Vertel bijvoorbeeld dat je dezelfde keuken veel goedkoper bij de concurrent gezien hebt. In sommige gevallen is er dan zelfs nog wat mogelijk met de prijs. Wie niet waagt, wie niet wint!

A-merk apparatuur tegen lage prijzen

Vaak zijn mensen in de veronderstelling dat je, om het budget laag te houden, moet kiezen voor B-merk apparatuur. Dit is echter lang niet altijd het geval. Zo kan je in zogenaamde budgetwinkels A-apparatuur vinden voor lage prijzen. Dit zijn vaak apparaten die uit het assortiment gaan of die simpelweg met hoge kortingen verkocht mogen worden. Zo kan je die geliefde vaatwasser alsnog op de kop tikken, zonder dat je het budget hoeft te overschrijden. Door slim inkopen te doen en verder te kijken dan je neus lang is, kan je op enkele dingen al enorm veel geld besparen. Een nieuwe keuken kopen hoeft dan ook helemaal geen duizenden euro’s te kosten. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt!

 

You may also like