kledingkast kopen

Een nieuwe kledingkast kopen? Hier moet je op letten!


De kledingkast, we kunnen werkelijk niet zonder. Dit meubelstuk is niet alleen een geweldige sfeermaker in de slaapkamer, maar biedt ons ook nog eens de mogelijkheid om de meest geweldige kledingstukken op te bergen. Dat wij vrouwen dol zijn op de kledingkast is waarschijnlijk een understatement. Toch is een nieuwe kledingkast kopen is meestal niet iets wat je vaak doet. Meestal kopen we slechts enkele keren in ons leven een nieuwe kast. De duurzaamheid van de kast speelt hierbij natuurlijk wel een belangrijke rol. Je wilt immers voor kwaliteit op de lange termijn kiezen. Het oog wil echter ook wat. Je moet dus niet alleen op persoonlijke wensen, smaak en functionaliteit letten, maar ook op duurzaamheid voor de lange termijn en het beoogde budget. Dat maakt het kopen van een kledingkast ontzettend lastig! Daarom geven wij je 3 handige tips.

1.         Type kledingkast

Er zijn enorm veel verschillende soorten kasten. Je kunt standaard kasten in de winkel kopen, maar je kunt ook kiezen voor iets exclusiefs. Iets wat jouw interieurstijl en smaak past. Wees dan ook niet bang om outside-the-box te denken. Durf risico te nemen, een kledingkast is immers allesbepalend voor de sfeer in jouw slaapkamer. Maak hier dan ook handig gebruik van!

Wat dacht je bijvoorbeeld van een traditionele meidenkast? Vaak wordt er gedacht dat een meidenkast enkel een simpele, lage kledingkast is. Niets is echter minder waar. Deze kast kent een rijke geschiedenis en wonderlijke uitstraling. Een meidenkast werd vroeger gebruikt voor het opbergen van linnengoed. Dit werd gedaan door de meiden in huis. Vandaar de naam. Een meidenkast kopen bij Meubelcity.nl wordt tegenwoordig vooral gedaan door de stoere uitstraling van de kast. Een bijzondere kast voor de hedendaagse moderne vrouw!

meidenkast

2.         Waar plaats je de kast?

Natuurlijk moet je ook rekening houden met de ruimte waarin je de kast gaat plaatsen. Logischerwijs moet er voldoende ruimte in de kamer beschikbaar zijn en het moet ook nog mogelijk zijn om de kasten en lades eenvoudig te openen. Houd tevens rekening met lichtschakelaars, stopcontacten en plinten. Het zou zonde zijn als je plotseling een bepaalde lamp niet meer aan kunt zetten of een stopcontact niet kunt gebruiken. Neem daarom goed de tijd om de juiste plaats te verzinnen. Je kunt er ook voor kiezen om het overige meubilair te verschuiven en zo een mooi plaatsje te creëren. Zo geniet je ook nog eens van een geheel nieuwe uitstraling in de kamer.

3.         Kast op maat

Ben je op zoek naar een kast voor de lange termijn. Dan is een kast op maat een geschikte keuze. De maten zijn hierbij van reuzebelang. Een meetfout kan ervoor zorgen dat de kast niet efficiënt gebruikt kan worden of dat de loopruimte in de kamer verstoord wordt. Meet de kledingkast daarom nooit te strak in, maar hou altijd een beetje spelingsruimte. Zo is de kans kleiner dat de kast niet op zijn plek past en geniet je jarenlang van een geweldige nieuwe kledingkast.

You may also like