vloerverwarming

Nooit meer koude voeten met vloerverwarming


Eindelijk hebben we de winter weer achter de rug. De koude en donkere maanden hebben zijn tol geëist en we snakken weer naar een beetje zon en bovenal hogere temperaturen. Ondanks dat je er nu misschien niet aan wilt denken is het voorjaar het perfecte seizoen om je woning alvast aan te passen voor de volgende winter. Veel mensen ondervinden problemen door tocht in hun woning of enorme koude voeten tijdens de koudste winterdagen. Het voorjaar is het moment om deze problemen aan te pakken. Een goede isolatie kan al enorm veel betekenen voor je woning, maar als je echt wilt genieten van een aangename temperatuur in je woning is verwarming in de vloer de perfecte oplossing. In dit artikel besteden we aandacht aan de voor- en nadelen van het plaatsen van vloerverwarming. Wie weet zit jij er de komende winter ook wel warmpjes bij!

Voordelen vloerverwarming

Tegenwoordig worden bijna alle nieuwbouwwoningen standaard uitgerust met vloerverwarming. Dat is ook niet zo gek, want een vloerverwarming kent talloze voordelen.

  • Draagt bij aan meer wooncomfort: de thermostaat kan gerust een paar graden lager gezet worden als je over de luxe van een vloerverwarming beschikt. Doordat de warmte heel geleidelijk wordt verspreidt, blijft je woning continue op een aangename temperatuur. Daarnaast zal je merken da er geen koude hoekjes meer over zijn in je woning. Je gehele kamer beschikt over dezelfde aangename temperatuur.
  • Nooit meer koude voeten: als we het koud hebben zullen we dit als eerst merken aan de handen en voeten. Koude voeten zijn enorm onaangenaam en kunnen ervoor zorgen dat je niet prettig in een ruimte zit. Met een vloerverwarming is dit probleem verleden tijd. Aangezien de warme lucht wordt verspreidt vanaf de grond zal deze je voeten eerst bereiken.
  • Geen rare buizen in het zicht: een groot voordeel van een vloerverwarming is dat het een onzichtbare installatie is. Alle buizen zitten netjes verwerkt onder je vloer.
  • Lager energieverbruik: veel mensen denken dat een vloerverwarming de energierekening flink laat stijgen. Niks is minder waar! Door het gebruik van de vloerverwarming hoef je de cv-ketel minder vaak aan te spreken en de vloerverwarming zelf verbruikt veel minder energie dan de radiatoren. Daardoor is het plaatsen van een vloerverwarming op langer termijn juist gunstig voor je portemonnee.

Nadelen vloerverwarming

Eigenlijk zijn er niet veel nadelen voor het leggen van een vloerverwarming te bedenken. Toch kunnen enkele nadelen niet onbenoemd blijven in dit artikel.

  • Niet elke vloer is geschikt voor een vloerverwarming: vooral houten vloeren en laminaat kunnen problemen ondervinden door het gebruik van vloerverwarming. Ze zullen sneller krom trekken of gaan werken, wat weer afdoet aan de kwaliteit van je vloer.
  • De aanschaf van vloerverwarming is best prijzig. Daarentegen kan je de aanschafkosten uiteindelijk wel (deels) terugverdienen door het lagere energieverbruik.

You may also like