molen in de tuin

Nooit meer last van mollen in je tuin met deze tips


Je wilt net als je woning, dat je tuin er ook erg mooi uitziet. En heb je een gazon, dan wil je natuurlijk dat deze zeer strak en netjes is. Maar helaas komt het vaak voor dat mollen een grasveld verpesten. Want een zandhoop op je grasveld ziet er écht niet mooi uit. Het geeft een onverzorgde uitstraling. En dat wil je koste wat kost voorkomen. Ben jij nu benieuwd hoe je ervoor zorgt dat je mollen kun bestrijden en kunt voorkomen dat ze zich in je tuin settelen? Lees dan vooral even verder!

Voorkomen is beter dan genezen

Ook bij mollen in je tuin geldt: voorkomen is beter dan genezen. Je kan een mol in de tuin voorkomen door anti mollengaas te plaatsen. Mollengaas houdt mollen tegen en daardoor is het onmogelijk dat ze door je grasveld heen zullen gaan. Het nadeel hiervan is echter dat je het alleen tijdens de aanleg van je gazon kun aanleggen. Het moet namelijk onder je gras worden geplaatst.

Mollenklem

De mollenklem is waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt bij het bestrijden van mollen. En dat is niet gek. Want mollenklemmen zijn de meest gebruikte manier om mollen te bestrijden. Mollenklemmen zijn zeer effectief, wat mogelijk de reden is dat het zoveel gebruikt wordt. Je kunt een mollenklem kopen van Melkbusshop.nl. Zo kun je ze bestellen en heb je ze al snel in huis. Een voordeel van het kopen van Melkbusshop.nl is dat je er advies kunt vragen over hoe je de mollenklem het beste kunt plaatsen. Want plaats je deze verkeerd? Dan kan het minder effectief zijn. En bovendien kan het ervoor zorgen dat het beestje niet op slag dood zal zijn. Wat niet geheel diervriendelijk is. Al met al is een mollenklem erg effectief en is het altijd aanraden om deze strategie te gebruiken. Let er wel op dat niet alleen mollen in de klem kunnen komen. Zo kan bijvoorbeeld ook je hond per ongeluk in de klem komen. En dat wil je voorkomen. Wees dus erg voorzichtig en zorg ervoor dat je je huisdieren van de klem vandaan houdt. Waarschuw ook mensen wanneer je de klemmen hebt geplaatst.

mollenklem

Andere tactieken

Misschien zal je nu denken: met mollen carbid kan je toch ook mollen bestrijden? Dat klopt,  maar mollen carbid is niet meer toegestaan. Je kunt het dan ook niet meer kopen. We raden je dan ook zeer af om te experimenteren met carbid om mollen te bestrijden. Gebruik in plaats daarvan de tactieken die in dit artikel zijn besproken en je zal veel beter in staat zijn om mollen te bestrijden. Mocht je een mol op diervriendelijke manier willen verwijderen, dan kun je ook nog voor een mollenval kiezen. Een mollenklem plaats je in een tunnel. Heb je het beestje gevangen? Dan bevrijd je hem weer op een heel andere locatie.

Wil je het écht goed aanpakken, dan raden we uiteraard aan om mollen te voorkomen met mollengaas. Maar dit is niet altijd mogelijk. Gelukkig ben je met de tactieken uit dit artikel goed in staat om mollen te bestrijden wanneer het eenmaal zo ver is.

You may also like