Een oersterke trap dankzij het trede-over-trede-systeem


Misschien leven er bij jou ook allerlei ideeën om de trap een nieuwe look te geven. Want een trap is naast het object dat de begane grond en de eerste verdieping met elkaar verbindt, ook een element dat een mooie uitstraling verdient. Een traprenovatie is dan de juiste methode om een trap te verfraaien en nog veiliger te maken. Voor iedere soort trap is er een oplossing op maat mogelijk. Hier weet een traprenovatiespecialist wel raad mee. Heb je een dichte trap? Of juist een open trap? Is hij van beton of van hout? Met een traprenovatie gaat de trap weer jarenlang mee en zijn slijtage, deuken, lijm-en verfresten verleden tijd. Het trede-over-trede-systeem maakt je trap oersterk. Ook biedt het de mogelijkheid om je eigen persoonlijk smaak toe te voegen door een decor te kiezen dat past bij jouw inrichting

Van welk materiaal worden overzettreden gemaakt?

Steeds meer mensen kiezen voor een traprenovatie met kunststof overzettreden (trede-over-trede systeem). Deze treden worden over het algemeen gemaakt van laminaat of PVC. Ze bestaan uit één stuk en zijn als volgt opgebouwd: een HDF geperste houten drager, een vol kunststof basislaag, een laag met de kleur of het dessin, afgewerkt met een toplaag. Omdat het oersterk is, blijft het materiaal vele jaren mooi. Daarnaast is het eenvoudig schoon te houden. Niet in de laatste plaats is kunststof aantrekkelijk omdat het verkrijgbaar is in tientallen kleurstellingen en decors. Daarom past het bij zowel landelijke en klassieke als moderne en industriële woonstijlen.

Verschil tussen een open en dichte traprenovatie

Een dichte traprenovatie wordt standaard uitgevoerd met stootborden en bij open trappen wordt er alleen een voetbord geplaatst. Een open traprenovatie kan enkelzijdig of volledig worden uitgevoerd. Enkelzijdig houdt in dat alleen de overzettrede wordt geplaatst, waarbij de achterzijde wordt afgewerkt met een hoeklat. Bij een volledige renovatie wordt de trede rondom bekleed. Bij een dichte traprenovatie bestaat de optie om de zijkanten van de trap te laten bekleden.

open trap renovatie

Voordelen van kunststof overzettreden

Het renoveren van de trap brengt diverse voordelen met zich mee. Hij krijgt hiermee niet alleen een fraai uiterlijk, maar wordt ook meteen een stuk veiliger. Oude versleten treden kunnen glad en gevaarlijk worden. Door die te laten bekleden met een materiaal dat is voorzien van een antislip toplaag, behoort dit tot de verleden tijd. Dat geldt ook voor trappen die gehorig zijn. Want traprenovatie met overzettreden zorgt ook voor een geluiddempende werking. Daarbij komt dat je trap na het renoveren krasvast, slijtvast en onderhoudsvrij is.

Traprenovaties in coronatijd

De grote hoeveelheid tijd die we door de lockdown voornamelijk thuis doorbrengen, schept mogelijkheden om het interieur op alle fronten een facelift te geven. Veel bouw- en interieurbedrijven kunnen je evengoed helpen, ondanks dat het bedrijfspand of de showroom dicht is. Er zijn inmiddels allerlei maatregelen getroffen om de dienstverlening op een veilige manier toch door te laten gaan. Want veel kan op afstand worden geregeld. Zo kan een afspraak in een showroom ook worden omgezet naar een telefonische afspraak of is het mogelijk om in een video-call meer te weten te komen over een traprenovatie. Adviesgesprekken blijven ook mogelijk. Evenals het het uitvoeren van de traprenovatie.

You may also like