Op vakantie in eigen land: ontdek Amsterdam!


Door de coronacrisis zaten we het afgelopen jaar meer dan ooit aan huis gebonden. In de zomermaanden mocht er weer net een beetje meer, maar bleven de meeste mensen toch in Nederland. Dit leverde stiekem ook wel een aantal voordelen op. Zo leerden we plotseling de schoonheid van onze natuur te waarderen, bezochten we locaties waar we nog nooit eerder waren geweest en werden er zelfs pareltjes in grote steden ontdekt. Dingen waarvan we nooit hadden verwacht dat het écht kon.

Inmiddels zitten we middenin de ‘Tweede Golf’ en dat betekent dat vakantie momenteel niet hoog op ons verlanglijstje staat. Toch is de kans gelukkig groot dat het er volgend jaar zomer héél ander uit zal zien. Wellicht in combinatie met een vaccin of doordat het ons weer is gelukt om het virus er zelf genoeg onder te drukken. Wil jij ondanks dit mogelijke gegeven liever Nederland nog niet verlaten? Geen probleem. In dat geval is een bezoekje aan onze hoofdstad namelijk alles wat je nodig hebt.

Vaar door de grachten van Amsterdam

Geheel coronaproof en ook nog eens super gezellig. Varen door de grachten van Amsterdam. Dit kan je zelf doen door een bootje te huren, maar je kunt ook een boot met begeleider huren. Deze vaart je langs de mooiste plekjes van Amsterdam, terwijl je ondertussen kunt genieten van een hapje en een drankje en de gezelligheid van je eigen directe groepje mensen. Een privé rondvaart amsterdam is een echte aanrader. Houd er wel rekening mee dat er door corona mogelijk nieuwe maatregelen kunnen worden opgelegd. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat je minder mensen mag meenemen en enkel met het eigen gezin op de boot mag.

Op vakantie in eigen land

Diverse musea

Amsterdam is the place to be wanneer je dol bent op cultuur en het zoeken van musea. Hier is genoeg te vinden om jouw cultuurhart harder te doen laten kloppen. Bovendien zijn er ook genoeg musea te vinden die voor iedereen leuk zijn. Jong en oud. Of je nu van geschiedenis en cultuur houdt of niet. Wat dacht je bijvoorbeeld van Madame Tussauds? Hier is werkelijk voor iedereen wat te vinden. Je hoeft geen kennis van geschiedenis en cultuur te hebben, zolang je je internationale en binnenlandse sterren maar kent. Dit wassenbeeldenmuseum laat de meest grote namen wereldwijd zien. Op de foto’s gaan met wassenbeelden is leuk, voor jong en oud.

Natuurlijk heb je naast het wassenbeeldenmuseum ook nog genoeg andere musea. Het Van Gogh museum bijvoorbeeld. Of het welbekende Anne Frank museum. Een dagje Amsterdam is zo voorbij!

Lekker borrelen

Ook de culinaire liefhebbers kunnen hun hart ophalen. Er zijn namelijk tal van verschillende restaurants in Amsterdam te vinden. Alle mogelijke cuisines komen voorbij. Hierdoor kun je je smaakpapillen prikkelen en een keer wat nieuws uitproberen of gewoon voor het vertrouwde kiezen en genieten van jouw eigen gezelschap in een mooi en gezellig restaurant.

Wist je dat het zelfs mogelijk is om te borrelen op het water? Op borrelboot amsterdam kan je genieten van de heerlijkste hapjes en drankjes, het prachtige uitzicht en de gezelligheid van je eigen gezin, familie of vrienden. Mooier wordt een dagje Amsterdam niet!

You may also like