Vakantie of hotel

Op vakantie in een hotel of toch een camping?


Het nieuwe jaar is nog maar net van start en we zijn alweer bezig met het treffen van voorbereidingen voor de zomervakantie. Ieder jaar weer een moment om naar toe te leven. Toch is het treffen van voorbereidingen niet altijd even makkelijk. Zo worden er steevast dezelfde vragen gesteld: gaan we voor een zon- of doevakantie? En gaan we op vakantie in een hotel of toch een camping? In een gezin zijn deze vragen nog moeilijker te beantwoorden. Vaak moet er rekening gehouden worden met diverse meningen en worden er altijd wel enkele gezinsleden teleurgesteld. Dat moet dit jaar anders! Na het lezen van dit artikel weet jij precies of jouw volgende vakantie in een hotel of camping zal zijn. Hoog tijd om de knopen door te hakken en een heerlijke vakantie te boeken!

Voordelen van een camping

Bij kamperen hebben de meeste Nederlanders direct de bekende associatie met iemand die elke morgen met een toiletrol over een kampeerplek loopt. Dat die associatie onjuist is hoeven we doorgewinterde kampeerders niet te vertellen. Uiteraard zijn er nog genoeg campings met gedeelde toiletten en doucheruimtes, maar dit hoeft helemaal niet het geval te zijn. Kamperen kan ook in stijl, in luxe. Kampeer in stacaravans of een chalets om zo te genieten van ultieme vrijheid, een luxe gevoel, zonder dat je daarvoor in een hotel hoeft te verblijven. Daarnaast geniet je op een camping van veel meer contact met de mede vakantiegangers en is het mogelijk om je eigen auto mee te nemen. Vooral het contact met anderen is voor veel mensen de doorslaggevende factor. Zeker voor gezinnen met kinderen, zij vermaken zich eindeloos met het maken van nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Een trip om nog jaren over na te praten.

chalet

Of toch een hotel?

Uiteraard hebben hotelvakanties ook veel voor- en nadelen. Het voordeel van een hotelvakantie is dat je vaak sneller op de plaats van bestemming bent. Meestal boeken mensen een hotelvakantie als ze verder op reis gaan en daardoor hun auto niet kunnen meenemen. Zeker bij een relatief korte vakantie kan het interessant zijn om een vliegreis te maken en in een hotel te verblijven. Ook profiteer je van luxe producten in een hotel. Zo beschik je meestal over een zeer luxe hotelkamer, inclusief badkamer en mag je gebruik maken van faciliteiten in het hotel. Het nadeel is wel dat een hotelkamer doorgaans veel meer kost per nacht. Daarnaast moet je elke avond wel buiten de deur of in het hotel eten, zelf koken is immers niet mogelijk. Hierdoor lopen de kosten tijdens de vakantie nog hoger op. Ook het contact met de mede vakantiegangers is minimaal. Vaak zie je in een hotel dat iedereen hun eigen weg gaat. Gezellig spelen met vriendjes of vriendinnen of ouders die onderling een babbeltje maken is er dan ook meestal niet bij.

Na het lezen van de bovenstaande informatie is het belangrijk om alle voors- en tegens tegen elkaar af te wegen. Bekijk samen met je gezinsleden wat de juiste keuze is. Betrek ook de meningen van de kinderen hierbij. Zo zorg je voor een gezellige en ontspannen vakantie, zonder scheve gezichten en chagrijnige blikken.

You may also like