optimale verzorging haar

Optimale verzorging van het haar


Veel vrouwen besteden veel tijd en aandacht aan hun haar. Zo begint het al bij de kapper waar je een mooi kapsel uitkiest nadat je de magazines hebt bekeken. Veel vrouwen kiezen er ook voor om het haar te kleuren bij de kapper en zo kom je als nieuw uit de kapperszaak. De kapper geeft vaak ook goede adviezen over wat je het beste met je haar kunt doen of welke shampoo of conditioner je bijvoorbeeld het beste kunt gebruiken. Vooral wanneer je je haar hebt laten kleuren is het belangrijk dat je het goed verzorgt om zo uitdroging van het haar te voorkomen.

Het weer en je haar

Het weer kan van grote invloed zijn op je haar. Door veel zon kan je haar bijvoorbeeld erg droog en dof worden. Bovendien kan de zon er ook voor zorgen dat het haar veel lichter wordt. Om te voorkomen dat de zon te veel schade aan het haar aanbrengt zijn er een aantal dingen die je kunt doen om dit zo veel mogelijk te voorkomen.

Zo is het bijvoorbeeld erg verstandig om een keratine behandeling te nemen. Met een keratine behandeling zorg je ervoor dat je haar weer compleet herstelt. Na de behandeling zal het haar erg zacht en soepel aanvoelen en glanst het ook weer erg mooi. Echter is het erg duur om een keratine behandeling bij de kapper te nemen. Het handigste is daarom om een keratine behandeling maar één of twee keer per jaar te nemen en dan vooral op de momenten dat je vindt dat het echt nodig is voor je haar. In de zomer wordt je haar het meeste aangetast dus het is altijd handig om aan het einde van de zomer een keratine behandeling te nemen zodat je haar kan herstellen van de vele blootstelling aan de zon.

Minder wassen

Een andere manier om te zorgen dat je haar minder snel droog en dof wordt, is om het minder vaak te wassen. Het is namelijk schadelijk voor je haar wanneer je iedere dag je haar wast. Probeer dit daarom zoveel mogelijk te beperken. Om de dag wassen is bijvoorbeeld al een stuk beter. Wanneer je toch snel last hebt van vet haar en toch wilt dat het er schoon uitziet, is het gebruik van droogshampoo een hele goede optie. Bij de kapper kun je vragen wat de beste droogshampoo is voor jouw haar. Misschien kan je deze zelfs bij je kapper aanschaffen en anders is het ook te koop bij de drogisterij. Daarnaast kan het gebruik van conditioner na het wassen van je haar er ook voor zorgen dat je haar minder snel dof en droog wordt.

You may also like