kerstzegels

Oude kerstzegels hergebruiken of nieuwe kopen?


Nog heel even en we vinden weer de eerste pepernoten in de supermarkten, gaan de eerste kerstshows weer van start en maken we ons langzaam op voor de gezelligste tijd van het jaar! Natuurlijk kunnen kerstkaarten hierbij niet ontbreken. Voor de creatievelingen onder ons is de zoektocht naar de juiste kerstkaart waarschijnlijk allang begonnen. Zij zijn al druk aan het knutselen geslagen en proberen hun dierbaren weer te trakteren op de mooiste creaties. Als we uiteindelijk op het moment zijn aangekomen dat we kerstkaarten kunnen voorzien van een kerstzegel, slaat de twijfel opeens toe. Vorig jaar had je namelijk niet al je kerstzegels opgemaakt, maar kunnen deze wel hergebruikt worden? Dat is een vraag die helemaal niet zo gek is en vaak gesteld wordt. In dit artikel zochten we naar het antwoord op deze vraag!

kerstzegels hartjes

De waarde van decemberzegels

Kerstzegels blijven altijd hun waarde behouden. Dat is iets waar je je nooit druk over hoeft te maken. Wel is het zo dat de posttarieven jaarlijks kunnen veranderen. Hierdoor kan het zijn dat de zegel van vorig jaar opeens niet meer genoeg waard is om de post te versturen. Dit geldt overigens enkel voor de kerstzegels, waarbij de waarde is aangegeven in euro’s. Enkele jaren terug werden er kerstzegels op de markt gebracht met enkel de aanduiding: kerst of december. Deze zegels kunnen nog steeds voor elke kaart gebruikt worden en hebben geen waarde verloren.

Kerstzegels bijplakken?

Als je gebruikt maakt van verouderde kerstzegels, waarbij de waarde is aangegeven in euro’s, moet je zegels bijplakken tot je aan het posttarief van 2018 bent gekomen. Let er wel op dat er in de maanden november en december altijd een voordelig kersttarief geldt. Hierdoor kan je kaarten voordelig posten en hoef je ook minder uit te geven aan de verzending van jouw kaarten. Wij raden dan ook aan om dit tarief vooraf te bekijken, zodat je niet te veel nieuwe decemberzegels bijplakt.

kerstzegels

Vraag om advies

Weet je echt niet meer welke zegels je kan plakken en hoeveel je eventueel bij moet plakken? Vraag dan om advies aan een postbeambte of zoek online naar extra informatie. Zo plak je nooit te veel of te weinig.

Waarom nieuwe decemberzegels kopen?

De decemberzegel is elk jaar weer anders. Dit maakt het kopen van deze zegels dan ook hartstikke leuk. Bovendien is het zo nog leuker om de kaarten te krijgen. Dat is dan ook voor veel mensen de reden om een stel nieuwe kerstzegels te kopen. Bovendien heb je vaak nooit genoeg zegels van de voorgaande jaren en is het wel nodig om nieuwe zegels aan te schaffen. Wij raden aan om kerstzegels online of in kwalitatieve webshops aan te schaffen. Er willen elk jaar nog wel eens neppe zegels worden uitgegeven. Deze kosten vaak een stuk duurder dan de officiële kerstzegels.

Ga jij dit jaar ook nieuwe decemberzegels kopen?

You may also like