Tips om je outfit te stylen met de juiste accessoires

Tips om je outfit te stylen met de juiste accessoires


Accessoires zoals sjaaltjes, sieraden en een tas kunnen jouw outfit helemaal afmaken. Zo kun je kleuraccenten in je kleding en schoenen laten terugkomen in je accessoires, maar je kunt er ook voor kiezen om deze er juist mee te contrasteren. Het is belangrijk om eerst voor jezelf na te gaan wat jouw eigen smaak is. Houd je bijvoorbeeld veel van kleur en wil je dat je outfit extra opvalt? Dan kun je je outfit stylen met grote en kleurrijke accessoires. Ben je meer van een wat subtielere look? Dan kun je bijvoorbeeld voor klassieke accessoires in neutrale kleuren kiezen. Op Luminablog.nl zul je diverse bedrijven tegenkomen die allerlei soorten accessoires aanbieden op hun webshop en/ of in hun fysieke winkel. 

Ben jij op zoek naar de juiste accessoires voor jouw outfit(s)? Lees dan snel verder want in deze blog vind je enkele tips die jou helpen met het uitzoeken van passende accessoires. 

Basistips op het gebied van accessoires

Op het gebied van fashion geldt vaak de volgende zin “Less is more”. Ook op het gebied van accessoires is dit vaak het geval. Zo kunnen accessoires veel toevoegen aan je outfit, maar zorg ervoor dat je niet teveel overdrijft. Vaak wordt je outfit namelijk te druk wanneer je zowel oorbellen, armbanden, ringen, kettingen en hangers draagt. Kies in plaats daarvan een aantal accessoires die je outfit completeren. 

Probeer daarnaast om je gekozen accessoires op een creatieve manier te stijlen. Zo hoef je een sjaal niet altijd per se om je nek te dragen, maar kun je hem ook om je pols doen, als een bandana of een haarband dragen of aan je tas hangen. Wees creatief en probeer zelf nieuwe dingen uit. Zo kom je er vanzelf achter wat het leukst bij elke outfit staat. 

Bovendien kunnen accessoires zoals oorbellen ook veel doen voor de vorm van je gezicht. Heb je een rond gezicht? Dan kun je bijvoorbeeld voor hangende oorbellen kiezen. Ronde of ringvormige oorbellen zijn perfect voor lange gezichten. 

Meer creatieve tips voor accessoires

Kies je voor een ‘rustige’ outfit en vind je het toch leuk om je outfit een kleine boost te geven? Dan kun je dit bijvoorbeeld doen door een statement ketting of statement oorbellen te dragen. Bovendien kunnen gekleurde accessoires ook veel met een rustige outfit doen. 

Wanneer je jouw tas graag een make-over wilt geven, kun je gebruikmaken van patchworks, buttons en broches. Op deze manier geef je jouw eigen draai en smaak aan een accessoire. 

Daarnaast kan een riem jouw outfit speelser maken. Draag bijvoorbeeld een riem over je jurkje, om je taille extra te accentueren. Je kunt ook een chain belt om je middel of op je heupen dragen om je outfit extra glam te geven. Je kunt je chain belt zelfs combineren met de andere accessoires die je draagt.

De conclusie 

Met accessoires kun je je outfit net een beetje spannender maken. Wees creatief en speel met de kleuren en de groottes van je accessoires. Op de webshop van Fashionize online fashion shopping zul je een groot aanbod aan accessoires vinden. Van oorbellen, tassen, riemen en sjaals tot aan zonnebrillen en kettingen. Mix en match de verschillende accessoires van Fashionize en maak je outfit helemaal compleet!

You may also like