Zo vind je de parfum die bij jou past!


Parfum kopen… het klinkt zo gemakkelijk, maar is het vaak niet! Een luchtje vinden dat bij jou past kan een zeer lastige opgave zijn. Een lekker luchtje zorgt ervoor dat je je prettiger in je vel voelt en zelfverzekerder op pad gaat. Eventjes snel een parfummetje opspuiten voordat je op date gaat of die belangrijke meeting hebt op het werk en je kan er weer tegenaan! Natuurlijk zijn er nog veel meer toepassingen van parfum en is het ook gewoon leuk om cadeau te doen aan familieleden, vrienden en geliefden. Maar hoe vind je de parfum dat het beste bij jou past? In dit artikel geven we je enkele handige tips, zodat jij jezelf eens lekker kunt verwennen met de perfecte parfum!

Let op de maten van de flacons

Zodra je een parfumwinkel binnenstapt, zal je direct overweldigd worden door al die nieuwe geuren en sprankelende kleurtjes. Dit kan jouw kijk en reuk dusdanig beïnvloeden, dat het heel goed mogelijk is dat je het uitgekozen geurtje thuis helemaal niet zo lekker meer vindt ruiken. Koop daarom nooit direct het grootste flacon parfum dat er is, maar begin klein. Zo voorkom je teleurstellingen en heb je nooit het gevoel dat je je geld hebt ‘weggegooid’. Laat je ook zeker niet verleiden tot de mooiste flesjes. Tegenwoordig vind je parfums in alle soorten en maten en steken verschillende parfummakers de loef met elkaar af door het mooiste flacon samen te stellen. Dat is natuurlijk prachtig op het eerste gezicht, maar het gaat uiteraard nog steeds om de inhoud!

parfums

Weergeef jouw persoonlijkheid met parfum

Als je parfum voor iemand anders of voor jezelf koopt is het belangrijk om eerst te bedenken hoe je jouw persoonlijkheid zou omschrijven. Ben je iemand die heel stoer is of juist zeer vrouwelijk? Of ben je een mix van beiden? Pas dan jouw persoonlijkheid aan op de parfum die je kiest. Uit onderzoek blijkt dat mensen parfum lekkerder vinden ruiken als deze ook daadwerkelijk bij hun persoonlijkheid past. Bovendien complimenteer je jouw persoonlijkheid ook door het gebruik van passend parfum. Hierdoor maak je het luchtje persoonlijker en zal deze voor jou het allerlekkerst ruiken.

Parfum kiezen

Online bestellen of in de winkel kopen?

Als je een luchtje voor het eerst wilt kopen, raden wij aan om deze eerst in de winkel uit te proberen. Zo weet je zeker of deze ook echt bij jou past. Online bestellen is een prima alternatief als je al precies weet welk luchtje je nodig hebt. Bovendien vind je online nog wel eens leuke acties en kortingen, hierdoor kan het heel interessant zijn om je bestelling online uit te voeren.

Doe je ogen dicht bij het testen

Als je verschillende parfums wilt testen is het belangrijk dat je je focust op één zintuig: de reuk. Sluit daarom je ogen en probeer je af te sluiten voor alle herrie om je heen. Zo ruik je de geur een stuk beter. Het kan zijn dat er in een winkel te veel afleiding is. Dan kan je ervoor kiezen om een proefmonstertje of strip mee te nemen naar huis. Zo kan je op je gemak een keuze maken.

You may also like