Meest handige parkeertips voor een dagje weg


Als de omstandigheden het weer toelaten, kunnen we niet wachten om weer massaal in de auto te stappen en leuke dagjes uit in het mooie Nederland te plannen. Hoewel ons land makkelijk te doorkruisen is met de auto, loop je vaak wel tegen één van de grootste belemmeringen van het autorijden aan: het vinden van een goed parkeerplekje. En dan met name van een parkeerplekje die niet te ver van de bestemming gelegen is en ook nog eens niet teveel kost. Dat lijkt bijna een onmogelijke opgave in de grote steden. Parkeren Rotterdam is namelijk minder gemakkelijk dan je denkt.

Je parkeer skills verbeteren en weten waar je moet of kan parkeren helpt al enorm. Daarom vind je hier een aantal handige parkeertips voor een fijn dagje weg.

Download een handige parkeerapp

Er is tegenwoordig vrijwel een app voor iedere situatie te vinden. Waarom dan ook geen gebruik maken van een zogenaamde parkeerapp? Een parkeerapp wordt gebruikt om de efficiëntie waarmee je een parkeerplek vindt te verhogen. En dan met name de parkeerplekken die in het centrum gelegen zijn. Hiermee kun je wel tot 50% tijd besparen! Dat betekent dus ook nooit meer doelloos langs garages en parkeerplekken rijden én uiteindelijk parkeren op een plek waar je eigenlijk liever niet wilt staan.

Een dergelijke app bekijkt direct waar er nog parkeerplekken beschikbaar zijn, welke al vol zitten en welke wel degelijk de moeite waard zijn om eens extra te bekijken. Een handige parkeerapp downloaden is dan ook precies wat je nodig hebt om je op een dagje weg in één van onze grote steden voor te bereiden.

Parkeer nét buiten het centrum

Wanneer je het niet erg vindt om nog even verder te reizen of iets langer te lopen, dan kun je ook nog eens enorm veel geld, tijd en stress besparen door nét buiten het centrum te parkeren. Dit doe je in grote steden vaak bij een zogenaamde P+R garage. Hier laat je je auto tegen een gereduceerde prijs achter en je kunt vervolgens direct instappen in een bus, trein of metro om je naar het centrum te vervoeren.

Ga op tijd weg

Vertrek nooit te laat als je een dagje weg hebt gepland. Onthoud goed dat mensen die vlakbij deze druk bezochte locaties wonen vaak ook later vertrekken. En meestal zijn zij sneller dan jij bent. Als je dus tegen het einde van de ochtend of begin van de middag aan dreigt te komen, dan is de kans groot dat alle goede parkeerplekken al bezet zijn. Bespaar jezelf daarom een hoop moeite en ga altijd ruim op tijd weg. Wij adviseren om ongeveer een uur extra te rekenen bovenop de geplande aankomsttijd. Zo weet je zeker dat alle gezinsleden op tijd in de auto zitten en geeft het niet wanneer jullie inclusief een klein beetje extra tijd toch in de auto zitten. Zo begin je de reis ontspannen en zal het ook veel gemakkelijker worden om een goede parkeerplek te vinden, zelfs in de meest drukke steden van ons land.

You may also like